fredag 6 februari 2009

Till Sverige


Skrållan.


Stina.


Tjorvan.

Nu är det dags att packa ihop datorn och stoppa i sig en lätt lunch för att sedan åka till flyget och vidare till Sverige. Vi åker via Frankfurt och landar i Göteborg. Slutmål Borås.

Det jag tycker är jobbigt med att åka till Sverige är att lämna katterna ensamma. Den här gången har jag världens bästa kattvakt, min Trevliga Granne, men det känns ändå i hjärteroten att de små ska vara ensamma hemma i en hel vecka. Men, men, det har gått bra förr så det går säkert bra den här gången också. Skrållan brukar vara lite sur på mig när jag kommer hem igen, sedan tinar hon upp efter någon dag och leker plåster i en vecka.

Hoppas nu att det blir fint väder i Sverige. Och att det finns en kiosk med smågodis på Landvetter så att jag kan köpa mig en påse Karamellkungen det första jag gör.

46 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Glöm nu inte Ferromoner på Apoteket (bara vissa apotek som har djur produkter) och Vademecum munvatten mot myggbett!

Anonym sa...

Trevlig resa och välkommen hem!

KARLAVAGNEN sa...

Allég. 43
50337 Borås
077-145 04 50

Apoteket Kronan!

Anonym sa...

Trevlig resa!

Kerstin sa...

Önskar dig en trevlig resa och välkommen hem. :)
Ha det gott.

Victoria sa...

Karamellkungen.... Mmmmm.
Köp ett par Malaco Colaflaskor och tänk på mig! ;o)
Kramar/Vic

Annika sa...

Ha så jättekul nu!! Flyg försiktigt!
MUMS!!! Smågodis...SLURP!!
KRAM!!

Musikanta sa...

Ha det så trevligt i Borås och ät inte för mycket godis...
Tur att du har en granne som kan titta till dina katter. Det är verkligen söta kattflickort allihopa!

Ninni sa...

Hoppas ni får det riktigt skönt i Sverige! Lösgodis...min last också. Krokofanter och Ferraribilar och en hel massa annat...Men inte mår man så bra efteråt inte...Eller beror det på mångden kanske;))
Ha det bra!
Kram Ninni

Suzesan sa...

Välkommen till Sverige Marianne hoppas din flygresa gick bra och att du hittade en lösgodis affär på Landvetter. Ät nu inte så du mår illa;)
Kram
Susanne

decoinspo sa...

Jaha du ar fran Boras. Jag ar sjalv fran varberg och mamma fran Boras.
Karamellkungen ska det vara annars far det vara. Jag lovar att pressbyran har det du behover, tills du kommer till nagot storre utbud. jag brukar ocksa gora sa, det forsta nar jag landar. Men sen barnen kom far jag allt barga mig...
Ha en skon vistelse!!

Desiree sa...

Ha en trevlig resa och en trevlig sverigevistelse. Hur länge blir du borta? Jag förstår att det känns jobbigt att lämna älsklingarna men det är ju toppen att du ändå har en bra kattvakt. Ha det riktigt bra och skönt i Sverige nu.

Kram

Anonym sa...

Trevlig resa vännen!

Jenny sa...

Flyg försiktigt och njut av godiset!! Kram

Anonym sa...

Hoppas resan gick bra (du är väl i Svedala när du läser det här!)
Ha nu en skön semester med de dina!

Jag har en Silva stegräknare som räkanar ut steg, sträcka, kalorier, tid som jag gått, och som dessutom har en MP3spelare så jag kan lyssna på musik.
Rekommenderas (brukar finnas på Intersport)

kramen!

Anonym sa...

Välkommen till Sverige! I Stockholm snöar det, även här i Järvsö!

Marianne sa...

Välkommen ´hem´. Hoppas resan gått bra och att du hittade en påse Karamellkungen. Kanske du t.o.m får se lite snö. Vet inte hur det är på västra sidan, men här i öst har det snöat massor i går och i dag. Tyvärr smälter det fort bort för det är alldeles för varmt. Kanske vi hinner med att göra en snögubbe på Söndag när våra småtjejer kommer hit. Lycka nu till med alla festligheter och kakbak och shopping och annat. Planera tiden bra. En vecka går fortare än man anar. Och tänk inte på missarna. De har det säkert bra. Du får fjäska lite extra för dom när du kommer hen.
Ha de nu så bra i gamla Svedala.
Kram från Marianne i ´just det´ Sverige.

KARLAVAGNEN sa...

Just det, min praktiska sida tog överhanden imorse; trevlig resa, möla i däj gött nu rå och klä dig varmt.

De felinska damerna är givetvis jättesöta. Nisse får eget harem när ni flyttar till Madrid! Kul! ;-P

Anne sa...

Ha det så jättegott i Sverige! Ät massor av gott och njut av frisk kylig svensk vinterluft. KRAM!

Emmama sa...

Ett ord - filidutter!! Njut av sverigevistelsen nu! Kram kram!

Anna, Fair and True sa...

Ha det så bra på Sverigesemestern!

Anonym sa...

Borås! Så trevligt! Jag bor 3 mil söder om Borås, som vi betraktar som Vår Stad.

Millan sa...

Hoppas resan gar bra och att ni far det toppen hemma i sverige. Du kan val halsa till Goteborg fran mig :-D.
Stor kram

Anonym sa...

Trevlig resa!

Glöm inte!
Lingongrova & Bregott! :D

Saltistjejen sa...

Härligt med Sverigeresa!!!!
Hoppas ni får det riktigt riktigt bra! Och katterna har ju iallafall sällskap av varandra. Det kan du iallafall trösta dig med. Även Lipton var lite småavvaktande efter våra dryga två veckor i Sverige öve jul och nyår. Men det gick över på någon dag eller två.
Kramar!!!!

Fröken Anki sa...

Trevlig resa! Hoppas ni får en härlig vecka, katterna kommer säkert klara sig fint.
Är det kalas som gäller nu?

kram

Lia sa...

Hoppas "hemresan" har gått bra och att ni njuter av Swea! Sötkissarna, förstår att det är trist att åka ifrån, här har vi heller inte någon kattvakt som känns sådär perfekt =(, så vad härligt ändå att du vet att kissarna har det bra när ni är iväg!

Det stora golfresebolaget heter Golf Plaisir. Där huserar min kusins blivande fru=). Dotterbolaget heter Out of Bounds, och det är för det bolaget min kusin är vd. Jag vet inte alls vilket flygbolag de anlitar, de fyller egna plan, och ja, de går mellan Sthlm-Kairo om jag har fattat saken rätt. Återkommer i ämnet när jag har pratat med kusin O. Hur ser era Swea-planer ut nu då? Är det Sthlm för hela slanten? Kram kram!

Petchie75 sa...

Ha en helt underbar vecka i Sverige! Synd att du inte hinner ner till Skåne den här gången - men vi åker ju dessutom till Bryssel på onsdag.
Och hoppas att svärmor och gäster gillade alla dina bakverk!
Stora kramar från Skåne

Anonym sa...

Idag har Sverige i alla fall här i Stockholm visat sin allra bästa sida. Jag hoppas att du får lite av det och att du hittar karameller och andra nödvändigheter som finns i detta kalla land.

Cecilia sa...

Hoppas att resan gått bra och vid det här laget kanske du har hunnit med mer än en påse godis...fy så fuskigt... :-)
Kram till dig!

Anonym sa...

Hoppas resan gick bra och att du har det bra här i Sverige.
Kramen

Fröken L sa...

Åh, vilka söta katter! jag förstår att det är svårt att lämna kvar dem trots en bra kattvakt. Katter brukar ofta uttrycka sitt missnöje och visa det bestämt. Så jag kan tänka mig att Skrållan surar när du kommer hem. Hoppas att resan hem går bra och att du får en skön Sverige-vistelse.

Kram Dila

KARLAVAGNEN sa...

Åååh, är ni inte tillbaka snart! Online om inte annat!

StrandMamman sa...

Hoppas att du haft en bra Sverige-vecka!

Suzesan sa...

Marianne inte för att klaga på nåt sätt. Men asså så lång tid tar det inte att handla godis:)
Ahaaa ingen uppkoppling i godisaffären*fniss* Hoppas ni har det helt ljuvligt härligt på semestern i Sverige och att dina kakor och dina snittar sålde in sig som smör:)
Du är saknad!
Kram
Susanne

Anonym sa...

Ja, jag förstår hur du känner dig! Man får ju dåligt samvete när man åker bort....nästa vecka åker ju vi till England och hundarna ska då vara på pensionat...

Jag har flyttat bloggen, kolla URL-länken.
kramen

Marianne sa...

ALLA: TACK för era önskningar om en trevlig resa! Det har det varit. Jag återkommer med svar på alla kommentarer senare i eftermiddag, nu måste vi åka och handla lite mat.

KRAMAR till er allihop!

Marianne sa...

Karlavagnen: Vet du vad! De har inte Vademecum på Apoteket! Och nu stod det ju så klart på fel lista för att jag skulle komma ihåg att kolla i affären. Nåväl, jag åker ju om en dryg månad igen. Feliway var så dyrt så vi bestämde oss för att skippa det och satsa på glasdörrar i stället. Tror det blir bättre för då kan man stänga av lite också och slippa värma upp/kyla av ett rum som man inte vistas i så där förfärligt mycket.

Ja visst blir det bra när ni flyttar till Kairo, att tjejerna får en killkompis! ; D

Jag åt massor av god mat och ångrar att jag inte köpte med lite rökt lax också.

Mais oui: Tack!

Matilda: Tack!

Kerstin: Tack!

Victoria: Colaflaskorna är nu slut och jag har tänkt jättemycket på dig!

Kram!

Annika: Tack! Jag har en stor påse smågodis med mig hem. Bland annat filidutter som Emma brukar skriva om, de är jättegoda.

KRAM!

Marianne sa...

Musikanta: Godis kan man inte få för mycket av när det är så sällan man får det : ) Min granne är toppen, både trevlig och snäll, bättre kan man inte få det.

Katterna är världens gosigaste, och nu är de så glada för att resväskan är undanstuvad så de slipper oroa sig för att jag ska åka igen.

Kram!

Ninni:Tack! Mina favoriter är rabarberstänger och rosa skumsvampar. Och min nya last är filidutter. När jag är i Sverige kan jag vräka i mig hejdlöst, men när jag är hemma är jag rätt duktig med att begränsa mig så att det ska räcka ett tag.

Kram!

Suzesan: Pressbyrån hade stängt när vi landade! Kan du tänka dig så uselt! Så jag fick vänta ända till lördagen innan jag fick något godis : (

Kram!

Marianne sa...

Jessica: Tack! Men det är inte jag utan Klas som är från Borås. Jag är 08:a, äkta vara i märg och ben med en släng av skånetös. Pressbyrån hade stängt när vi landade, det tycker jag var rätt uselt av dem. De borde ju tänka på oss utlänningar!

Du får börja köpa en påse godis var till er, så kan du smuggla ner nyttigheter i barnenns påsar och låtsas att du har samma : )

Kram!

Desirée: Tack! Vi var borta ganska precis en vecka. Det är så skönt att vara hemma hos gullisarna igen, för även om jag har haft världens bästa kattvakt blir man orolig ibland.

Kram!

Laura: Tack raring!

Jenny: Tack, jag njuter fortfarande av godiset!

Kram!

Marianne sa...

Kapten: Tack, vi har haft det bra men lite väl fullt upp att göra. Jag kollade på Intersport men de hade bara enklaste sortens stegräknare som inte gick att ställa in! Mycket konstigt, kanske har de sämre utbud i mindre städer? Köpte en Axess på apoteket till slut, det var det enda som gick att få tag i.

Kram!

Lena: Tack! Det snöade i Borås också, så det var alldeles vitt överallt och väldigt vackert. Synd att det ska vara så in i norden kallt när det är snö bara.

Marianne: Tack! Resan gick jättebra och allt blev väldigt lyckat. Massor (för mig) av snö och det var tyvärr alldeles för kallt för att det skulle smälta det minsta. Minus fem är kallt när man är van vid 27-28°!

Jag har fjäskat som bara den för katterna. I går kväll fick de Pussi tonfisk och i dag fick de Gourmet anka : )

Kram!

Marianne sa...

Anne: Tack! Jo, friskt var det allt och nöp i både kinder och öron gjorde det. Mysigt när det är sol och vindstilla men det blåste rätt ordentligt och då tycker jag att det är lite jobbigt. Nu har jag tinat upp i alla fall för här är det 27° i dag och vi åt lunch ute.

KRAM!

Emma: YESS FILIDUTTER! Min nya last heter FILIDUTTER! Salt med lätt smak av banan. Perfekt. Och lagom hårda så att de räcker ett tag. Tack för tipset!

Kram!

Anna: Tack!

Marianne sa...

Marskatten: Hej och välkommen hit! Jag tror inte jag har sett dig här förut? Nå, bättre ett välkommen extra än ett för litet!

Jo, Klas är från Borås så dit åker vi minst en gång om året. I sommar kommer vi tillbaka för då fyller svärfar 85. Vi får se om han vill ha kakor han också, eller kanske lite goda sillar och gubbröra : ) Men då blir det ute på landet vid sjön Tolken.

Millan: Tack, jo vi hade det jättebra. Jag tänkte på dig när vi flög in över Göteborg och vinkade från dig : )

Kram!

Anna of Sweden: Tack! Lingongrova och tre paket Bregott är med hem. Plus lite ost, kassler, kaviar ...

Marianne sa...

Saltis: Tack, jo vi har haft det jättebra. Och katterna mår bra och blev plåster tidigare än vanligt. Skrållan brukar hålla sig undan någon dag, men hon klistrade fast sig på mig redan i går kväll. Och i morse stod de i hallen och skrek tills jag hade stuvat undan resväskan så att det inte fanns något stort gult hot framme : )

Nu är det inte långt kvar till nästa resa! Jag ska svara på Kickis brev så snart jag hinner.

KRAM!

Anki: Tack! Jo, det var stort 80-årskalas i dagarna två. I sommar blir det 85-årskalas. Men den planeringen skjuter jag på lite!

Kram!

Lia: Tack, jo allt har gått jättebra. Vi har haft världens bästa kattvakt, men katterna är lite privata, så enda tecknet på att det fanns katter i huset har varit flyttade mattor, slut i matskålarna och grejs i sandlådorna. Hon har inte sett skymten av dem för de går och gömmer sig när det kommer "främmande" människor.

Tack för tipset, jag kan kolla på nätet med de två företagen om de har direktflyg och om man kan köpa stolar med dem. Det hade varit så mycket enklare om man slapp byta någonstans i Europa.

Vi har varit i Borås, det är där svärföräldrarna bor. Stockholm blir det i mars-april när Fay Weldons bok släpps.

Kram!

Marianne sa...

Petra: Tack! Ja det var synd men jag orkar inte längre kuska runt för mycket. Ja, och hade jag det hade ju inte du varit där. Hoppas nu att ni får det bra i Bryssel, men jag såg en rubrik att du är förkyld. Ska surfa runt hos alla, har inte hunnit det än. Hoppas nu att du blir frisk SNART och kan njuta av Europa!

Kakorna blev succé!

KRAM!

Kersti: Tack! Ja kallt har det allt varit, -5° som värst, men visst är det vackert med snö. Önskar bara att det kunde ligga snö och ändå vara en 10-15° : )

Cecilia: Tack! Jo, resan gick jättebra men jisses vad trött man blir. Hann med en hel del godis både från Karamellkungen och fiskevattnen och grisfarmarna : ) Hoppas du får några stora godispåsar snart!

Kram!

Truddelutt: Tack! Jag har haft det jättebra.

Kram!

Marianne sa...

Dila: Tack, ja de är världens sötaste! Hihi, jo nog brukar de tala om vad de tycker. Just nu tycker de att det är matdags så jag får väl gå ner och se vad jag kan erbjuda.

Kram!

Karlavagnen: NU är jag här!

KRAM!

Strandmamman: Tack! Jo, vi har haft det jättebra.

Trollpackan: Visst önskar man att man kunde ta med de små! Kan du inte det förresten inom EU? Eller nej, de brittiska öarna har visst specialregler. Och det är nog humanare för dem att vara på pensionat eller ha vakt än att behöva sitta i det där bullriga konstiga farliga ...

Hoppas ni har det jättebra i England nu, för jag antar att du är där just nu!

Ska kolla nya bloggen, spännande!

Kram!