måndag 23 mars 2009

REGN

Det regnar!

Nä, nu har det slutat regna.

Men även så lite regn räknas. Det var sjätte gången sedan augusti 2008.

17 kommentarer:

Cecilia sa...

Ja det har det gjort här med och det var onekligen efterlängtat.Vet inte när det regnade sist.Härligt!!

Annika sa...

Haha, tänk att det är så ovanligt hso er ändå.
Fast det är väl inte så underligt med tanke på ökenklimatet.
Förstår ju om du njuter av det då det händer.
STOR kram!!!

Mia sa...

Underbart är kort! :-) Jag har gjort två nya brickor till dig med rätt namn. Skickar dem till Stockholm. Ok? Kram!

Anna, Fair and True sa...

Oj, det var inte mycket regn ni får hos er! Är det normalt eller har det blivit torrare senaste åren (dvs påverkas Egypten av klimatförändringarna?)?

Taina sa...

Hann du ut och känna på regnet? Ööööööööste det ner?
Ha en fin måndag!
Kram

thebromanders sa...

Va?? Regnar det så sällan? Wow!

Kerstin sa...

Ojoj, är det lika små mängder varje gång? :)
Ha det gott.

Marianne sa...

Cecilia: Önskar att det hade regnat ordentligt här, men det vara bara lite droppar i två minuter ungefär. Jag märkte det på att det rasslade lite på takfönstret, sedan gick det över ...

Annika: Haha, nä här är det verkligen torrt som i öknen! Men bara en tio mil härifrån i en stad som heter Tanta regnade det rätt nyligen så det blev översvämning! Märkligt det där.

Andra bullar lär det väl bli i Stockholm!

STORA KRAMAR!

Mia: Å, men söta du! Jag mejlar, jag måste ju sätta in pengar till dig!

KRAMAR!

Marianne sa...

Anna: Jag kan inte riktigt svara på den frågan, vi har ju bara varit här i ett och ett halvt år än. Men jag tror att det är ganska normalt, vi bor ju egentligen mitt i Sahara, enda orsaken till att här finns lite grönska är Nilen. Men vintern i år var varmare än förra vintern, så mycket vet jag. Om det sedan beror på den naturliga variationen eller klimatförändringarna vet jag däremot inte.

Kram!

Taina: Nä, jag hann inte! Och det var bara några droppar så det blev prickigt på marken. Sedan slutade det.

Kram!

Mz. Olsson: Ja inte är det ofta inte! Men så bor vi ju i världens största öken också. Som jag skrev till Anna här ovanför så bor vi ju egentligen mitt i Sahara, det är bara tack vare Nilen det finns en smal sträng med växtlighet här.

Kerstin: Nej det händer att det ösregnar också, och när det gör det regnar det alltid in genom vårt takfönster i tv-rummet. Men det är inte ofta inte. Den här gången var det som sagt bara cirka två minuters droppande.

Anne sa...

Hihi, så olika det kan vara. När vi har regnmånad så är det kanske 6 dagar UTAN regn i den månaden...
Spännande detta med olika klimat, väder, vegetation osv.

Marianne sa...

Anne: Ni har regnmånader, vi har sandstormsmånader! Och i morgon åker jag till snön. DET blir exotiskt!

Kram!

Suzesan sa...

Som svar på din fråga i inlägget nedan för. Idag har det varit en bra dag TACK snälla Marianne. Igår var jag så trött. Så trött. En reaktion på veckan. Men idg har det varit bra. Som en ganska vanlig dag.
Jag blir starkare för varje dag. Måste samla ihop mig för om två veckor blir det mindre bra. Nog pratat om mig:)

Åhhh du kan väl inte sova. Nu är det väl pirrigt.
Regn?! Ojdå grattis. Blir luften friskare när regnmolnen kommer med fukt. Torrt som i en öken måste det väl vara*fniss*Tyckte det var roligt.
Ha inget dåligt samvete för att du inte hinner in på bloggar. NU ska du koncentrera dig på resan.

Hörs vi inte innan så HA EN BRA FLIGHT.
Vi har ingen snö vi har vår. NyVår!
Jag har skurat balkongen idag.
Kram
Susanne

Liselotte sa...

Jag antar att allt regn är välkommet där? Här i Skellefteå har det snöat enorma snöflingor, som kallas för "lapphandskar", samtidigt som solen sken. Det var mycket vackert. Snön ligger kvar, kanske en meter snö är kvar. Våren känns långt bort, men när det väl sätter igång så... Det är väldigt roligt att läsa om ditt liv i Kairo, så olikt mitt eget i Norrland. Hälsningar Liselotte

StrandMamman sa...

Ni ska njuta av regnet de gånger ni får det, vi andra tar hand om regngnällandet... :))
Några stycken på mitt jobb var med sina familjer till Hurghada på sportlovet, det fick mig att bli riktigt sugen på en Egyptensemester nästa vinter!! Dags att börja spara pengar...
Ha en riktigt bra resa hit mot norr! Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Ja, det kommer väl att gå lite upp och ner för dig ett tag framöver, det är ju så det blir. Inte konstigt om du är trött emellanåt. Tillåt dig själv att sova när du behöver det.

Det lilla regn som kom i går friskade inte upp någonting, det var lika sandigt som vanligt. Men det är rätt kyligt här just nu faktiskt, hoppas det är varmare när jag kommer tillbaka. Usch ja, nu är jag stressad. Åker hemifrån om ett par timmar och sedan tror jag det blir lugnare för då kan jag inte fixa med mer.

Tack, jag tror nog att resan blir bra bara jag lugnar ner mig lite. Är nervös för att träffa Fay Weldon, det är nog därför jag är så stirrig.

Stora kramar till dig Susanne!

Liselott: Ursäkta om jag virrar till allt nu, men jag är osäker på om jag har sett dig här tidigare eller om det är någon annanstans. Jag är lite rörig i huvudet just nu. Så Välkommen hit! vill jag säga för säkerhets skull!

Så roligt med snöflingor stora som lapphandskar! De måste vara rejäla! Visst är livet annorlunda här, även om mycket av vardagslivet är som det är överallt med disk och tvätt och damm. Nåja, lite extra mycket damm här då : )

Strandmamman: Ja vad roligt om ni kommer hit på semester! Absolut, börja spara nu! Egypten är ändå rätt billigt, så man behöver inte vara bonuschef för att ha råd att åka hit.

Här firar vi regndropparna : )
Kram!

Suzesan sa...

Jaaaaa just det ja. Du ska träffa Fay Weldon. Jag hade glömt. Shit så nervös jag ahde varit. Men det kommer bli bra. Hon kommer vara stolt över dig. Tänk att jag stå bredvid och håller i handen:)
Hälsa henne att hon skriver bra.

Bildbevis bildbevis bildbevis.
Nu är du snart på G och när du lämnar hemmet kan du inte påverka packningen eller nåt. Go for it!!!!!
Jag lovar sova när jag kan. Energin går autoamtiskt ur mig när kroppen inte orkar mer. Idag bra.
Kram
Susanne

Marianne sa...

Suzesan: Tack, ja jag ska tänka att du håller mig i handen när jag är nervös! Hon lär vara jättetrevlig, och det har jag märkt i mejl också, men jag är ändå nervös. Hon är visst inte ett dugg divig utan väldigt lättsam.

Skönt att du har en bra dag! Och jag vet att du har goa vänner och din son som hjälper dig när det blir tungt. Det är skönt!

Stora kramar till dig!