tisdag 19 maj 2009

De har kommit tillbaka!

Mamma Cleopatra med Cous-Cous till vänster och Muffins ovanpå Mums-Mums. Så Cous-Cous är den med svart fläck på öga och nos, Mums-Mums är den med prick på rumpan och ryggen, och Muffins är den med helt vit rygg.

I går kväll tog Mamma Cleopatra med mig och visade var hon hade ungarna, det var bara tvärsöver gatan under häcken vid muren, och i morse hade de flyttat tillbaka till gropen under köksfönstret. Där har jag lagt en handduk som de kan sova på, det måste vara mysigare än torra löv. Det är så mysigt att höra pipandet från ungarna igen och att titta ut och se de där små lurvtussarna hoppa omkring.

I övrigt har det inte hänt mycket mer än att jag tvättade och strök i går. Nu när det är så varmt är det perfekt att börja stryka redan mitt i tvätten, och så blir man av med alltihop samma dag. Nu är det bara sängkläderna kvar, de är mitt i centrifugeringen. Och vad vill jag med det här då? Jo, jag undrar: Stryker ni era sängkläder? Måste man det eller har jag för höga krav på mig själv? Om ni inte stryker era egna sängkläderna, stryker ni då sängkläderna till gäster? Det är så himla jobbigt att stryka lakan och påslakan, och det jag antar att jag fikar efter är att få en ursäkt att strunta i det. El-Make tycker det är onödigt, så jag vet inte riktigt var jag har fått det ifrån att sängkläder ska vara släta och fina när man bäddar rent? Tycker ni att det är sloppigt om ni får ostrukna sängkläder när ni bor över hos någon?

43 kommentarer:

Otta sa...

Vad underbart att de är tillbaka!!! Så söta de är, Cous Cous är min favorit...Jag tror att det är på grund av dessa som jag drömt om kattungar hela natten. Det var en mycket underlig dröm.

Nej, jag stryker inte mina sängkläder och jag känner ingen som gör det i min ålder (43 i sommar), men jag har lärt mig att mangla och hade jag haft en mangel här i huset hade jag manglat mina sängkläder. Det är så skönt att lägga sig på nymanglade lakan. Min mamma stryker inte tvätten utan hon manglar.

Jag har aldrig fått några strukna sängkläder när jag sover över hos vännerna och har aldrig undrat varför - det finns så mycket annat man måste göra.

Fortsätt att stryka sängkläderna om du tycker om känslan när du väl ligger i dem, men strunta i det om det inte spelar någon roll för dig!

Du har ju förmånen att bo i Egypten, med den bästa (eller nästbästa) bomullen i världen och bara det gör det skönt att lägga sig i sängen utav den anledningen. Om du inte köpt ännu har jag affären för dig - i City Stars hörnet mot restaurangen Casper &? (glömt resten av namnet, de har en suverän dessert :-)).

Nu får jag röja vidare!
Kram

Laura sa...

Jag håller med ovanstående kommenterare, jag stryker inte heller sängkläder (eller så mycket annat heller för den delen) och bryr mig inte om jag får sova i ostrukna lakan hos andra heller. Bara de är rena så! :)

Vad kul att kissemissarna är tillbaks, och vad mumsiga namn de har fått! De ser verkligen egyptiska ut till utseendet! Det finns ju någon kattras som kommer ifrån Egypten, och så vitt jag kan komma ihåg så har de just en lång och smal kroppsbyggnad, med långa och smala ben, litet trekantigt huvud, och av den orsaken har också en av mina bakgårdskatter fått heta Egyptiern. Har precis lagt in lite bilder på "mina" kattungar också, de hälsar till sina egyptiska småkusiner! :)

Kram!

Marianne sa...

Hej. Vilka ursöta små missar du har att följa nu. Och vilka kul namn. Lycka till med dom, mamman behöver nog lite hjälp nu med barnvakt o matlagning.
Och naturligtvis stryker jag våra lakan. Alla lakan. Det beror på att jag inte får plats med en mangel för då hade jag manglat i stället. Och det är ju faktiskt skönare att lägga sig mellan släta lakan. Men, men - jag känner inte så många som stryker nu för tiden. Vi är nog lite unika du o jag, hi,hi.
Kram..

Kerstin sa...

Åh, vad kul att de är tillbaka igen. :)
Nej, jag stryker inte våra lakan. Hade jag ägt en mangel så kanske. Är uppvuxen med både mamma och mormor som alltid manglat sina lakan, men jag tycker att det går bra ändå.
Ha en fin dag.

Tina sa...

Högsta vardagslyxen som finns är väl strykna lakan? Men JAG stryker absolut inte mina lakan. Inte förväntar jag mig heller att de är strukna om jag sover över någonstans. Men det är ju skillnaden på t.ex. hem och hotell. På hotell får man alltid manglade lakan och det är ju för underbart!

Anonym sa...

Ser inte Cleopatra väldigt "sfinxig" ut? ;-)
Ha ha, nej jag har aldrig strukit mina lakan och jag hoppas att mina gäster har överseende med det...?? Min mamma manglar alltid lakanen och visst är det skönt att sova på / i, men jag skulle aldrig få för mig att stå och stryka!
Kram!

Victoria sa...

Jag stryker mina lakan (utom de som jag har till killarna eftersom de är såna där med gummiband i sidorna, de är ju precis OMÖJLIGA att stryka, de ser ut som dragspel vad man än gör), jag önskar att jag hade en mangel för då skulle jag mangla. Jag tror att det är känslan av släta lakan jag gillar och så för att de tar mindre plats i skåpet. Jag bryr mig inte om jag skulle sova borta och lakanen inte var strukna/manglade. Man måste prioritera här i livet och släta lakan ligger inte högt upp på listan.

Jag är nog lite kluven här, jag gnäller för jag har för mycket stryktvätt samtidigt som jag envisas med att stryka lakanen! Dumt. Men jag stryker icke kalsonger eller strumpor. Där går gränsen. :o) Kram!

Matildas fikarum sa...

Jag köper alltid sådana där femtifemti-lakan som är hälften bomull hälften polyester. Behöver aldrig strykas! Helst skulle jag förstås vilja ha allt 100% bomull, men ORKA hålla på och stryka! Nej, tack. Sover jag någonsin i din gästsäng lovar jag att du inte behöver stryka lakanen.
Det är sällan jag stryker någonting alls, när jag tänker efter.

Fritt ur hjärtat sa...

Har aldrig strukit lakan och kommer aldrig att stryka lakan. Förr i hyreshuset hade vi kallmangel. Ibland fantiserar jag om att köpa en liiiiten för att mangla en del jag stryker idag. Men aldrig lakan. Jag tror faktiskt det är direkt ovanligt det du gör! :-)

Suzesan sa...

Åhh så glad jag blev när katterna var tillbaka. Tänk att hon visade dig var ungarna var:)

Vilket förtroende.
Namnen är perfekta kunde inte bli bättre.
Cous Cous. Bra val.Alla är jättefina. Bra gjort Karolina.

Jag skulle vilja hitta såna där gamla bomullslakan som frasar så gott när man lägger sig och doftar ljuvligt nytvättade och NYMANGLADE.

Jag kan inte sova om lakanet är skrynkligt. Men det tar jag med handen. Jag AVSKYR att stryka så näe inga strykningar här inte. Helst.Vi har mangeln i tvättstugan men jag har aldrig använt den.Men mangel är skönt.

Jag tycker du kan sluta stryka om du tycker det är tråkigt. Jag är van att dra lakan när de skall in i skåpet men det är ett visst sätt att göra och man måste vara två. man drar och viker en gång drar och viker en gång till. Släpper ner ena sidan och lyfter upp den på andra sidan:)Lätt va. Sen möts man på mitten och sen viker man den som smal. Det är att dra lakanDå blir lakanen släta. Man ska vara noga när man viker dem för de slätar ut sig.

Vill inte sova i skrynkligt om jag sover borta men asså jag sover nästan aldrig hos nån för jag gillar inte det. Men jag kan bädda för jag hjälpte tjejerna på båten att bädda hytterna och där får inte vara ett veck eller rynka. Så jag klarar mig bra. Det är ett visst sätt att sträcka när man bäddar. Jag drar ut skryklor med handen. Sen å andra sidan fick vi lakanen från ett tvätteri;)

JAG hatar att stryka:)Men min dotter hon stryker allt.

Ha en bra dag
Kram
Susanne

Taina sa...

"Sloppigt"? Hahaha, nä du det tycker jag inte! Jag strök faktiskt alla sängkläder tidigare men gör nu blir det bara ibland. Min mamma brukade säga att det "Om du stryker så tar de mindre plats i skåpet och sedan så håller de smutsen borta bättre". Så ibland när jag vill känna mig mindre "sloppig", då blir det struket!
Kram!

Gunilla sa...

Stryker inte!
Herregud- jag skrynklar hellre till dem ;o)
Skulle kanske mangla om mangel fanns till hands, för lakan blir svalare när de är "teplattade", men jag kan köpa bomullssatin på sommaren - de är också rätt svala att sova på.
Men din mamma har rätt; de tar mindre plats och är mer smutsavstötande.
Så- prioriteringsfråga.
De flesta stryker nog inte ialla fall

Annika sa...

NEEEH vad GULLIGT!!
Ska genast visa Karolina din blogg då hon kommer hem från skolan!!
VAD glad hon kommer att bli!!
SÖTA namn du valde på ursöta kattungar!!
Jag stryker nästan ALLT, men inte sängkläderna. Jag torktumlar dom och sen viker jag ihop dom. Orkar inte hålla på att stryka just sängkläder, men om du visste vad jag skulle vilja ha en mangel.
OM jag hade DET så skulle jag mangla mina lakan.
Idag ska jag stryka, men det är kläder. Gillar att stryka...
Faktiskt!!
KUL igen med kattnamnen. Karolina kommer att bli SÅÅÅÅÅ glad!!!
KRAM!!

Lena sa...

Nej, jag stryker inte sängkläder. Möjligtsvis örngotten? Men inte om jag har tvättat hos mamma och de har hängt och torkat ute! När man sover borta så brukar jag reagera på om lakanen jag skall bädda med är superskrynkliga. Självklart ser det trevligare ut med strukna sängkläder.

SweFlo sa...

Skulle aldrig falla mig in att stryka NÅGOT! Äge rbara kläder som kan hängas utan att skyrnklas (men inga syntetkläder, gillar bara 100 % bomull). Växte dock upp med mormor som amma, och det var KANON att lägga sig med nymanglade lakan. Fast vi har numera lakan med resår runt on, så det är alltid perfekt utslätat på madrassen, så det hjälper ju! SÅ söt kattfamilj!

aasa, Stockholm sa...

manglar i stenmangel. alltid. går inte att hoppa över. mina skjortor kan jag strunta i att stryka, men inte lakanen!
men om jag är gäst bryr jag mig inte om ifall lakanen inte är strukna.

KARLAVAGNEN sa...

Å så söta de är och fina namn!
Skönt att de är tillbaka!

E du helt vild? Stryka sängkläderna?
Knappast! om det är slappt med ostrukna sängkläder? Bueno, då är jag jätteslapp!

OSTRUKET VAR DET HÄR!!!

Grekland nu sa...

Här kommer en som stryker sina lakan, jag verkar vara rätt unik! Fast jag avskyr egentligen att stryka och jag fuskstryker det mesta, dvs far snabbt som ögat över plagget eller lakanet så det slätas till sådär hjälpligt. Men helt skrynkliga skulle jag nog aldrig kunna förmå mej att lägga in lakanen i skåpet...Här i Grekland är det superviktigt att kläder är strukna, skulle maken eller barnen gå ut med ostrukna kläder så skulle JAG få skulden, JAG skulle vara dålig husmor...Här stryker man till och med underkläder (och troligen strumpor), men där går definitivt gränsen för mej, sånt kallar jag förspilld (kvinno)kraft!! Klappa kissarna från mej...

Desiree sa...

Vilka bra namn de fått de söta kissarna! Nej jag stryker inte sängkläderna vare sig till mig själv eller till mina gäster. Jag låter dem däremot få luft torka på klädstreck och då blir de inte så himla skrynkliga. Men däremot så styrker jag alltid örngotten. Eftersom jag inte stryker resten av sängkläderna skulle jag inte heller ta illa upp om jag fick ostrukna sängkläder hemma hos någon. Det viktiga är att de däremot är RENA.

Jemayá sa...

Du har nog blivit vald till gudmor till kattungarna, helt tydligt och klart :). Cleopatra - jättebra namn, Cous-cous gillar jag också skarpt! Med "mums" är jag lite tveksam, men låt gå då det är Egypten - tänker bara på hur det skulle vara i Sverige eller här hos oss att locka på katten "MUUUMS, MUUUMS" :) :). Jag blev helt paff att höra att du stryker lakan, jösses vilket jobb! Jag har aldrig strukit sängkläder (dessutom är jag inte speciellt förtjust i att stryka, så gör det bara om det är absolut tvunget), men innan min mamma blev sjuk brukade hon mangla dem med jämna mellanrum och det är klart att det är mycket skönare. Men det skulle aldrig falla mig in att klaga hos någon jag sover över hos fast det inte är manglat/struket, tror inte att jag ens skulle notera det. Nu just har jag en hög hög med kläder där nere som väntar på att åtminstone få komma in i skåpet...det har varit vackert väder och jag har bykat massor och haft dem ute på tork. I varje fall doftar de skrynkliga tygen gott :). kram!

Anna, Fair and True sa...

Stryker inte sängkläderna men jag gillar inte att torktumla dem - de blir så skrynklika - och vill ha en mangel i framtiden! När vi har ett hus!
Och så vill jag ha en kattunge! :)

KARLAVAGNEN sa...

Jo, mangla lakan skulle jag göra om jag hade en mangel. Fundera på att skaffa en. Kan det vara en begynnande 40 års kris.

Susanne sa...

Här manglas det. Om jag manglar tar det mindre plats i skåpet än om vi drar lakanen.
Ett alternativ kan vara att inte centrifugera så hårt, då blir lakanen inte så skrynkliga och när man hänger dem så blir de dessutom släta av själva tyngden.

Och vilka "gossedjur" du fått!
När flyttar de in *ler*
kram och hälsa kissarna från mej!

Marianne sa...

ALLA: Statistiken visar att
4 av 22 stryker sina lakan (jag är inte inräknad)
17 av 22 stryker inte sina lakan
2 av 22 manglar

Och
5 skulle gärna ha en mangel och skulle använda den.

Det betyder att jag SLIPPER! Men jag kommer att stryka örngotten så att mina små rosenkinder (hahahaha) har det lent och gott.

Otta: Du ska se vad ungarna skuttar runt. Och de växer så det knakar. Nu klänger de inte längre upp på den lilla muren, de skuttar upp.

Jag tror jag vet vilken butik du menar vid Casper & Gambrini. Och det finns en som heter And Company som ligger i Zamalek som har superfina lakan, fast de är rätt dyra. Men jag ska nog investera i lite sånt för en del av de lakan vi har börjar bli lite väl slitna nu. Dags att byta!

Casper & Gambrini har supergod mat. Har ätit där ett par gånger och kommer helt klart att gå tillbaka. Mysigast är att sitta på deras uteterrass.

Lycka till med röjningen nu!
Kram!

Laura: Haha, ja rena måste ju lakanen vara!

Det kan nog stämma det där med en egyptisk kattras, måste leta på nätet. Cleopatra är ju ganska lik de fornegyptiska katterna så som de brukar avbildas. Ganska stora öron också. Egyptiern, vad gulligt. Vad blir det på turkiska, Misirli? Jag ska ÄGNA den här dagen åt att surfa, så jag kommer och tittar på "dina" ungar under dagen!

Kram!

Marianne sa...

Marianne i Sverige: Usch ja, jag är rena hönsmamman. Så fort någon katt skriker där utanför så rusar jag ner för att se så att ingen är dum mot ungarna, och om de skuttar utanför tomten blir jag alldeles orolig och tycker att de ska gå in igen. Så nu har jag att göra bara för att de är så söta ...

Kram!

Kerstin: Jag är så glad att de är tillbaka, det var allt bra trist utan dem. Konstigt egentligen, de var här i ett par dagar och jag blev tillvand direkt!

Tina: Haha, skrynkliga lakan på ett hotell, ja då hade jag nog klagat!

Marianne sa...

Petra: Jo fast jag tycker också att hon ser lite så där drottninglik ut, och är inte sfinxen karl?

Kram!

Victoria: Ja det var ju just det, dessa eviga strykhögar som aldrig tar slut, och på slutet alltid dessa eviga lakan! När man redan är helt slut. Nej, hädanefter kanske jag stryker gästlakanen och definitivt örngotten, men resten får vara. Det är bättre att avsluta strykningen med lite lätta kökshanddukar.

Mina strumpor och undisar har jag bara fått strukna en gång, det var i Indonesien när jag lämnade in tvätt på guesthouset och fick tillbaka allt struket ...

Kram!

Matilda: Hoppas att du sover i min gästsäng någon gång! Då kanske jag gör mig till och stryker dina lakan!

Marianne sa...

Simone: Jag har aldrig lärt mig att mangla, jag tycker det är dösvårt! När jag var liten åkte vi alltid till Kärrtorpstvätten med lakan, och då manglade mamma i någon jättelik varmmangel som jag inte fick komma i närheten av för man kunde bränna sig och allt vad det var.

Kram!

Suzesan: Ja Cleopatra är lustig på det sättet, hon litar på mig med ungarna, men jag får inte klappa henne och hon fräser varje gång jag öppnar köksfönstret för att ge henne mat!

Du borde kunna hitta sådana lakan i någon 2:nd hand affär? Eller på någon auktion?

Haha, ja påslakanet får inte vara skrynkligt och tjorva sig mot täcket, då blir jag tokig. Alltså storskrynkligt. Då måste jag vända på hela täcket. Som man håller på!

Du har en himla ordentlig dotter!
Kramar!

Taina: Din mamma har rätt, men nu blir det inte mer strykande av lakan här i huset. Jo, kanske till gäster och om det är någonting annat jag måste göra som är ännu tråkigare så att jag kan skylla på lakanen ... Typ något ekonomiskt eller så : )

Kram!

Marianne sa...

G: Haha, ja du har rätt, det är mycket roligare att skrynkla till dem! Mina favoritlakan är bomullssatäng, de är mjukare på något sätt och katthåren fastnar inte riktigt lika lätt.

Annika: Jag var nog också hungrig när jag valde bland namnen, som ni måste ha varit när ni hittade på dem : D Nä, men så var det så bra för jag vet ju inte säkert om det är pojkar eller flickor, då kan det vara bra med namn som passar båda så man slipper byta. Det var SÖTA namn som KAROLINA hittade på!

Ja annars stryker jag också i princip allt, t-shirts till och med. Men inte strumpor och kallingar då rå.

KRAMAR!

Lena: Det är så härligt när sängkläder har fått torka i en frisk vind! Jag började med att hänga ut allt när vi flyttade hit, men det går inte för det blir bara sandigt. Så nu tumlar jag i stället. Och jo, i princip kommer jag nog att stryka gästlakanen.

Marianne sa...

SweFlo: Haha, jag har inte så bra koll när jag är ute och handlar att jag kommer ihåg att kolla om det är strykfritt, jag förälskar mig i en blus och sedan är det kört. Fast de skjortor Klas har som heter strykfria blir inte särskilt fina när man bara hänger dem, tycker jag. Och jag hänger alltid hans skjortor på galgar att torka i badrummet

Aasa: Har du en sån där gammeldags mangel i källaren? Jag tror en sån fanns i huset när jag var liten, men mamma använde den aldrig, vi åkte alltid till Kärrtorpstvätten. BRA att hyresvärden sparar sådana, för de lär vara mycket bättre än de där små elektriska som brukar finnas i dag.

Karlavagnen: Jag tror de där namnen passar rätt bra, för Mums-Mums snuttar mest av de tre.

Jag ska också bli jätteslapp : )

Marianne sa...

Ingabritt: Det är det som är mitt problem, jag ska alltid (nå ja, men nästan) göra allt så himla noga. Så det tar ju arton evigheter att stryka. Om jag hade kunnat slarva över dem hade det kanske funkat. Men annars stryker jag allt, det kommer jag att fortsätta med. Nej förresten, inte frottéhanddukar, det märks ju inte om man bara tar dem ur tumlaren direkt.

Desirée: Ja, bra namnval av Karolina!

En dag när vi bor på landet i Sverige (du hör vilka önskedrömmar man har) då ska jag också hänga ut lakanen på streck. Haha, jag har faktiskt redan själva tvättlinorna, handgjorda linor som jag har köpt här. Jag spar dem till huset på landet med utsikt över en liten sjö : )

Jemayá: En guddotter i Istanbul och tre gudkatter i Kairo!

Haha, jag tror att vi har lite dialektala skillnader i våra uttal av "mums". U:et är kort när jag säger det på stockholmssvenska, men jag misstänker att det är långt på finlandssvenska? Som Muumintrollen? Du får be Annika säga det när hon kommer i sommar!

Härligt att kunna hänga ut kläderna på tork!

Kram!

Marianne sa...

Anna: För mig är torktumlaren ett måste. Den tar katthåren på ett sätt som ingenting annat kan. Så, så länge vi har katter kommer jag att ha torktumlare, även om det är mycket bättre för miljön att hänga tvätten.

Du kan få en kattunge av mig! Vilken vill du ha?
Kram!

Karlavagnen: Och jag har kommit över min 50-årskris, det är väl därför jag kan sluta stryka lakanen?

Susanne: Det kanske är en bra idé, att bara halvtorka dem i tumlaren och sedan hänga dem för att få dem heltorra. Ska testa det!

Haha, nä, de flyttar inte in. Men Anna vill ha en, så hon kan få en : )

Kramar!

Anna, Fair and True sa...

Du kan skicka muffins till mig! ;)

Otta sa...

Hej Marianne! Jag såg att du undrade vad den Egyptiska rasen heter den heter Egyptian Mau (jag har inte läst om du fått ett svar på det). Söta!

Angående lakan, så finns det en del olika klasser, det är väl värt att köpa den "finaste". Även om det är ganska dyrt är det en bråkdel av vad man tar här för egyptisk bomull från diverse olika märken. I affären jag nämnde har de även påslakan, upptäckte jag av misstag, då de själv säger att de inte har det! :-)

På Casper & Gambrini har vi ätit en del, deras dessert med 3-5 olika små glas med olika desserter är en höjdare. Annars är potatisskalen mycket goda!!!
Kram

Ninni sa...

Men snälla Marianne...menar du allvar? Stryker du lakan?? Nej, det har jag ALDRIG gjort. Det enda som stykes i vårt hem är skjortor och ibland någon klänning eller blus. Här hänger jag lakanen på torkställningen och bäddar direkt. I Sverige får de torka utomhus när det är väder för det eller i källaren vintertid. Jag ärvde en liten elmangel efter min mamma men den används bara veckan före jul till linnédukarna...Så "slarviga" är jag(vi):)Nej det finns så mycket annat som jag hellre gör så det beror nog på det.
Huvudsaken det är rent i sängen!
Må så gott!
Kram Ninni

Laura sa...

Haha, ja, hon heter Misirli på turkiska! :) Alla mina katter har namn både på turkiska, svenska och engelska så det inte ska bli någon förvirrning bland folk.. ;)

Idag märkte jag att Andy Pandy har en syster eller bror, så Strumpan har visst inte varit så återhållsam trots allt! :) Rätt som det är kikar det fram ännu en liten kissemiss! Ikväll då jag tog kort på dem igen så märkte jag att ögonen på den ena syntes i blixten, så det kan ju hända att deras ögon inte är riktigt utvecklade ännu som du sa! Vi får se, jag följer deras uppväxt med spänning varje dag! :) Hur gamla tror du att din trio är nu? Nej, jag har inte närmat mig dem ännu, det är ju egentligen hela husets bakgård, men våra grannar som bor under oss har ingen balkong utan istället så är gården deras "territorium", och då känns det lite fel att gå dit och störa dem.. Så jag nöjer mig med att beundra missarna på avstånd tills vidare!

Kram!

Marianne sa...

Anna: Ännu bättre förslag: Kom hit och hämta honom/henne! Så får ni ser pyramiderna samtidigt : )

Otta: Aha, tack! Egyptian Mau, det ska jag googla på!

Vet du det där med lakan, på kontoret finns en lägenhet som besökande kollegor kan bo i. Men killarna har ännu inte riktigt fattat det där med hur det ska bäddas med påslakan och så. Alltså, de sover säkert i fint bäddade sängar, men det är också säkert deras mammor/fruar som bäddar och har koll på vad som är vad. Jag kommer inte ihåg nu hur det var, men jag brukar få låna ut sängkläder när det kommer besökare som ska bo där ...

Måste absolut testa de där olika glasen med desserter på C&G! Sist åt jag en laxpasta som var hysteriskt god.

Kram!

Ninni: Jaaa, det har du rätt i, det finns mängder med saker som är bättre att sysselsätta sig med än att stryka lakan. Jag har redan slutat med det!

Kram!

Laura: Haha, ja samma här. Fast Cleopatra, Cous-Cous och Muffins går ju bra på engelska också, det är bara Mums-Mums som behöver ett engelskt namn och det får väl bli Yum-Yum.

Gulle! En till! Haha, det kanske poppar upp några till! Jag tror att våra är en tre veckor, för första gången jag såg Cous-Cous hade hon ena ögat lite så där halvstängt som om det höll på att öppnas. Då var jag lite orolig för att det skulle vara något fel på henne, precis som du är, men nu har hon två stora fina och klara ögon!

Du får prata med grannarna och höra lite fint om det är okej att du kommer och pratar med kattungarna. Det har de säkert inget emot om du inte hänger där hela dagarna och har frågat en gång först. Gör det!

Kramar!

Saltistjejen sa...

Men marianne vilka söta kattungar!!! Mmmmmm!!!!
Tänk någon av dem kanske vill stanna hos dig? :-)
Och ang sängkläder så stryker jag aldrig sängkläder. Jag tycker att stryka är sååååå trist så jag stryker i stort sett aldrig.... Inte kläder heller. Vilket säkert syns.... uuupppss...
Men sängkläder näe vet du vad! Däremot manglade jag lakan ibland i S-holm. för de tog så mycket mindre plats då. Och för att det ju faktiskt ÄR skönt med manglade lakan. men här har vi ingen mangel så det blir ostrykt och omanglat. och det gör faktiskt ignenting egentligen...haha!
Kram!!!!

Truddelutt sa...

Jag manglar alltid mina lakan (och underlakanet tumlar jag inte ens för att jag vill ha det så hårt som möjligt) för jag gillar när lakanen är hårda när jag bäddar rent.
Tror däremot inte att jag skulle stryka mina lakan om inte mangeln fanns, då sover jag nog hellre i skrynkliga.

Ska jag sova borta så bryr jag mig inte om jag får sova i omanglade/ostrykta lakan. Huvudsaken de är rena.

Vilka söta små kissar!!! :)

Kramis

Marianne sa...

Saltis: Ja de är så söta att det är obeskrivligt. Men de har inte riktigt bestämt sig för om de ska vara rädda för det där jättemonstret som kommer och glor på dem med jämna mellanrum eller inte : )

Nä, nu har jag också slutat stryka lakanen, bara örngotten för att det ska bli fint och lent mot lilla rosenkinden : D Det syntes förresten inte alls på dig att du var ostruken, eller var det mamma som hade ryckt in?

KRAM!

Truddelutt: Vill du ha HÅRDA lakan? Hu, det är det värsta som finns tycker jag, jag vill ha mjuka, mjuka. Kommer aldrig att glömma lakanen på en ö i norra Grekland, de var superhårda så jag knappt kunde somna för jag blev så torr om fötterna : D

Kram!

Jenny sa...

Innan jag fick barn strök jag faktiskt alla våra lakan, eftersom den bomull de är gjorda av blir SÅÅÅ mycket skönare av nån anledning när den är struken. Numera skulle vi nog aldrig ha några lakan att sova på, om jag envisades med att stryka, så nej, tyvärr det blir inte av. Däremot stryker jag alla örngott, det är ju bara nånting speciellt med att lägga sig på fräsha, släta, örngott. och då kan man ju inbilla sig att gästerna inte märker om underlakanet är skrynkligt :-). Däremot så tror jag aldrig att jag skulle tänka på om andra människors lakan var strukna eller inte om jag sov över - om det inte var så skrynkligt så att det var noterbart, men det behöver det ju inte vara även om man inte stryker. Det funkar ju rätt bra att vika och rulla bort skrynklor också. Men åh den som ägde en mangel... Kram!

Marianne sa...

Jenny: Ja vi har ju inga barn, så jag kan inte skylla på det, men jag har i alla fall slutat stryka lakanen nu. Det känns liksom bättre när man får bekräftat att de flesta inte gör det. Man känner sig mindre slarvig då. Men örngotten fortsätter jag med. Usch, jag måste snart ställa mig och stryka faktiskt.

Kram!

Farao sa...

Hej Marianne,

Jag hamnade här för att jag googlade efter adressen till "And Company". Kan du hjälpa mig? Den finns ingenstans. Jag bodde i Egypten tidigare och köpte underbara lakan som sedan försvann i flytten, men nu har en vän lovat köpa nya, men jag behöver ge henne adressen...

Hoppas,
Karin

Marianne sa...

Farao/Karin: Hej Karin och välkommen hit! Så du har tidigare bott här, vad roligt! Jag ska gå in på din blogg och kika!

Jag vet, det är svårt att hitta And Company på nätet, deras hemsida är: www.andcompanyonline.com

Adresserna här i Kairo är (enligt hemsidan):

And Company INC
No 15 / 216 St Degla
Maadi - Egypt

Store's Hours : 10:00AM - 11:00PM
For information call : +202 275 421 04

And Company INC
3/A Bahget Ali St
Zamalek - Egypt

Store's Hours : 10:00AM - 11:00PM
For information call : +202 273 636 89

Hoppas att de adresserna stämmer! Det var evigheter sedan jag var där, de har superfina lakan, jag måste skaffa själv!

Lycka till!