söndag 17 maj 2009

Jaha, och vad har vi här då?

En kattunge utanför köksfönstret!

Och två till i gropen under köksfönstret!

Jaha, så har det blivit barnkammare på framsidan av huset. Tre små söta kattungar och deras mamma har flyttat hem till oss. Barnen föddes visst hos våra turkiska grannar, men nu har mamman bestämt sig för att uppfostra barnen hos oss. Jag tittade ut genom köksfönstret i fredags morse, och blev ögonblickligen klarvaken, det kan jag tala om.

Nu sitter jag barnvakt ibland när mamman vill gå iväg en sväng, det gör hon bara när jag kommer ut och sätter mig på förstutrappen. Annars håller hon sig i närheten och jagar iväg alla andra katter. Förutom när hon hoppar upp i köksfönstret för att få sig ett skrovmål, förstås. Jag ger henne lite extra nu, annars ger vi bara torrfoder till utekatterna.

Attack!

Mamma och barn.

Lite pömsiga.

Jag vet ännu inte om det är flickor eller pojkar. Men döpas måste de ju. Karolina, har du lust att döpa de här små sötnosarna?

Helgen har annars gått till att rensa upp döda löv i trädgården - igen. Jag fick ju hjälp av en av gubbsen sist, men nu passade jag på när det var fredag och alla gubbs var lediga. Bättre att göra det själv så att det blir ordentligt. Enda problemet var att de i går, lördag, plötsligt bestämde sig för att klippa våra tyska grannars häck, vilket de inte har gjort på evigheter. Ergo, nya löv att ta hand om. Men det får anstå till på fredag.

Medan jag rensade löv försökte el-Make få igång Internet. Resultatet var att jag i fredags inte ens kunde ringa på den slöa dial-up:en. Suck. Och att vi trodde att vår router hade förlorat "konfigurationen". Så vi bökade oss in till stan i går och lyckades efter många om och men leta upp vår Internet-leverantörs kontor för att köpa en ny router. (Man kan ju undra varför ett så stort kontor inte har en skylt utanför ...) De hjälpte oss också att konfigurera den nya lilla manicken. Hjälpte det? Nix. Äntligen fattade de att det var fel i DERAS central och lyckades dessutom åtgärda eländet. Vår gamla router? Den funkar alldeles utmärkt!

Grillat har vi också gjort, för nu har sommaren kommit på riktigt. Solen bränner och det är varmt. Nu är det varmt!

I dag ska jag försöka ta mig till köttaffären på andra sidan stan. Måste ha lite kött så att vi kan bjuda på bissnissmiddag på tisdag. Och då ska jag samtidigt svänga förbi ambassaden och rösta, eftersom det är första dagen att rösta där i dag. Lika bra att få det gjort.


PS. Om ni tycker att det är skräpigt utanför vårt köksfönster så kan jag bara hålla med. Jag plockar där varje dag, och varje dag blåser det in nytt skräp. I går hittade jag en ritning över palatset som de håller på att bygga bredvid vårt område.

20 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Så söta!!! Sphinx, Sphanx och Sph.. äsch jag vet inte. Men söta var dem och mamman med.

Taina sa...

Riktigt söta katter! Knatte, Fnatte och Tjatte?

Typiskt att häcken skulle klippas just nu då du ansträngt dig så! Grrrrrrr, men det blir ju fler fredagar ;)
Hur varmt är det egentligen? Vi har haft fint men just idag, söndag är det både blåsigt och regnigt, dvs ett riktigt busväder! Så nu blir det en sväng till Ajkia.
Kramen

Suzesan sa...

Men åhhhhh Marianne så söta.

Mamman visste att du behövde en ny katta:)

Så vacker hon är så typisk egytisk. Hon ser stolt ut.

Jag gillade den katten med den mörka nosen/ögat det är väl den som ligger vid väggen och visar magen med:)Så söt.

Nu ska det bli spännande att se vad Karolina ger dem för namn.

Annars tyckte jag Karlavagnens Var extra orginellt-roligt

...och det från Taina också väldigt kul:)
Varmt och SKÖNT det låter.

Jag skulle vilja ha sån sol, så varmt så det bränner i skinnet och så efter ett tag så börjar man klaga på att det är fööööör varmt;)
Ha en härlig söndag.
Skönt att ni fått ordning på datorn som det inte var nåt fel på. TYPISKT. Kan ni lämna tillbaka den nya routern?!

Kramar
Susanne

Karolina(penguin luvr) sa...

Hej marianne!!

Karolina och Annika här!

Här är en lista på alla knattnamn som jag och min mamma kom upp med. Ok, nu borjar vi lisstan.

Pyttipanna
Rosennos
Mortimer
Titania
Viola
Pelle
Maja
Moses
Potatismos (mos for kort)
Bomullstuss
Linnea
Umeo
Osslo
Chilipeppar
Sofia
Omar
Oskar
Sotis
Magda
Doris
Cleopatra
Ramses
Godis
Mumsmums (mums for kort)
Pixie
Socker
Madde
Muffins
Mira
Cous-cous
Kasse
kaka

Dom har namnen gillade vi.

Kram från Karolina

Marianne sa...

Karlavagnen: Du ska se så söta de är när de fräser. Fast nu fräser de inte så mycket åt mig längre, de har väl fattat att jag inte ska bita dem i örat.

Taina: Det var 44°C som mest i dag. Stekhett med andra ord och nu är AC:n igång för fullt här på andra våningen, utan den svettas man ihjäl.

Fina namn och rätt bra för man kan ju byta till Fnatta osv om de är flickor, men Karolina får bestämma, jag ska gå igenom listan här nere.

Hoppas att du fick en skön promenad i regnet!

Kram!

Suzesan: Den med mörka nosen/ögat är den som är busigast. Och kavatast. Vet inte hur jag ska bära mig åt för att se om det är flickor eller pojkar. Har fått för mig att busungen är flicka och de andra två pojkar, men det kanske är helt fel. Hmm, var det inte någonting med att flickkattor kan ha fler färger, men att pojkkatter bara kan ha två? Får kolla det där.

Jättefina namn som Karolina har hittat på. Nu ska jag välja också!

Det var 44°C här i dag, så det är precis sådant väder som du önskar dig, med andra ord! Jag tror det blir en varm sommar.

Vet inte om vi kan lämna tillbaka routern, men den var inte så dyr, så vi behåller den.

Kramar!

Karolina: TACK, vilka fina namn ni har hittat på! Nu ska jag bara välja tre stycken också. Det blir inte lätt i den listan!

Stora kramar till er båda två!

Jemayá sa...

Katterna har nog speciella förmågor - mamman visste säkert att du behövde uppmuntran! Sfinx skulle passa på mamman, hon såg så stolt ut! Läste enråt - va skoj att få lära sig arabiska på ort och ställe, ditt öra har ju redan vant sig också, så det kommer säkert att gå bra! Det är också så intressant att se dina foton - bryr sig folk inte om det? I Marocko var det bara i hemlighet jag lyckades få ett foto t.ex. på kvinnorna (fast det var 20 år sedan, vet inte hur det är i dag). Ha en bra kommande vecka! kramar!

Suzesan sa...

Hahah fina namn Karolina(Och Annika) kom på men asså lite låter det som om nån är hungrig*fniss* JAG BARA SKOJADE!!!Gulligt MumsMums på den lille busige med fläck i ögat.. hade ju passat men jag SKA ICKE PÅ VERKA RÖSTNINGEN eller jag vet sorry. Moses. Nu var jag där igen...;)
Kram
Susanne

Suzesan sa...

....rosennos jag dör så fint:)Haha
Kram
Susanne

Kerstin sa...

Men så söta de är och så vacker mamman är. Vad tur att du finns så att hon får lite extra mat.
Och vad kul att Karolina får namnge dem. :)
Sköt om de små liven och må så gott.
Kram

Desiree sa...

Oj så himla söta! Kattungar är ju bland det sötaste som finns helt klart. Vad många bra namnförslag Karolina kommit med. Du får berätta vad det blir för namn. Du är duktig och ambitiös som plockar och städar iordning. Men jag håller med dig om att man gärna vill att det ska vara snyggt och prydligt kring sin bostad. Våra röstkuvert ligger här i hallen och väntar på att postas vilket ska ske inom kort.

Mia sa...

Vilka sötnosar! Och du fick som sagt massor med bra namn att välja bland från Karolina! :-) Kram!

Marianne sa...

Jemayá: Jag tror nästan att jag ska döpa mamman till Cleopatra, den sköna Cleopatra, Cleo till vardags. Vad tror du om det?

Jag är alltid lite försiktig när jag fotograferar, om det är närbilder frågar jag alltid först, även om jag inte kan arabiska så funkar kroppsspråket. Och när det är på långt håll så att man inte kan identifiera folk då gömmer jag mig inte utan de får chans att säga till. Men jag gör inte som jag har sett en del turister göra, bara slänger fram kameran i ansiktet på folk. De bästa porträtten blir ändå först när man har någon form av kommunikation med personen i fråga, och man vet ju vad man själv skulle tycka om en sån sak!

Kram!

Suzesan: Hahaha, du har rätt, det kanske var lunchtajm i Washington!

Kramar!

Kerstin: Nu när jag gav mamman lunch så ville hon bara ha lite grann! Var hon mätt tro? Det har hon aldrig varit tidigare, trots att hon har vräkt i sig mat. Nå, det är ju bra om hon kan bli mätt.

Kram!

Marianne sa...

Desirée: Jag håller med, kattungar är nog de allra sötaste av alla djur. Och de vinglar fram och drattar på ändan och ... är så allmänt gulliga att man bara smälter.

Kram!

Mia: Jag har inte valt namn än, mer än att mamman heter Cleopatra, Cleo till vardags : )

Kram!

Laura sa...

Vad söta de är! Du får skriva ett nytt inlägg om dem igen då de har vuxit till sig lite och du har bestämt namn åt dem! Vi har också små kattungar på vår bakgård nu, det är faktiskt två olika mammor (mammorna "känner" jag självklart sedan förut) som båda har fått barn nästan samtidigt, så nu bor de båda i vårt skjul (men de har faktiskt skilda ingångar!) på bakgården och jag hänger ut genom fönstret halva dagen för att få se en skymt av ungarna.. :)

Kram!

Otta sa...

Vad de är söta!!!! Och naturligtvis en så smart mamma, hon inser att du kan vakta dem när hon måste iväg på business. Det finns inget så underbart som kattungar (ja katter helt och hållet).

Fyra av min mans kattungar blev hämtade i lördags och de sista två verkar få vara kvar, han har ju lite svårt att slita sig...

Innan han lämnade över dem hade jag en lång rad instruktioner till de nya ägarna, som Nour fick förmedla. Med tanke på alla som klarar sig med ett vilt liv i Egypten tror de antagligen att Nour är helt fjollig!

Kram

Marianne sa...

Laura: Då kan vi hänga tillsammans, för jag hänger också ut genom fönstren hela dagarna. Har INTE tid med annat : ) Mysigt med två kattmammor. Hmm, jag misstänker starkt att det snart blir två kullar till här, Lilla Du och Moster verkar lite runda om magarna ...

Kram!

Otta: Ja, jag förstår om han vill ha kvar två av ungarna. När vi fick Skrållan, Tjorvan och Stina kunde jag inte ge bort en enda av dem. Men Cous-Cous, Mums-Mums och Muffins är inte VÅRA, de bara bor här. Jo, det är sant. Jag lovar. Absolut. : )

Kram!

Anna, Fair and True sa...

Åh vad söta!

Marianne sa...

Anna: Ja, de är helt otroligt söta! Och nu skuttar de runt som bara attan och jagar varandra och hoppar och har sig.

Kram!

Truddelutt sa...

Åh så söta!!!
Tänk att få ha en såndär liten krabat här hemma. :)
Men tror inte att min kattherre här hemma skulle acceptera en ny katt här i lägenheten.

Kram

Marianne sa...

Truddelutt: De är helt bedårande! Jag tror inte mina två äldre kattdamer heller skulle acceptera en ny katt. Hur söt den än är. För jag är ju DERAS människa ...

Kram!