torsdag 18 juni 2009

Lite allmänt svammel

Jag tror att det här är en vattentunna. Observera att muggen är fäst i trädet med ett snöre. Fritt för alla att dricka?

Tog en lätt promenad på stan i dag med min Trevliga Granne och kompisen K, hon som tog med min läsplatta från England. Vi kikade lite i affärer och jag köpte rosentvålar som doftade äkta ros och som har rosenblad i sig, en fotbalsam som ska hjälpa mot torra hälar, olivolja och olivsalt. Allt ekologiskt, självklart, eftersom det faktiskt finns här.

Vi åt lunch på en oansenlig liten italiensk restaurang som visade sig ha jättegod mat. Pizzan var precis som svensk pizza : D, tunn och god! Dit måste jag ta med il-Make när vi blir sugna på pizza nästa gång.

Handlade också en liten minipresent till svärfar som snart fyller år. Men jag talar inte om vad det är eftersom jag vet att han kikar in här lite då och då.

I morgon är det midsommarafton. Vi är bjudna hem till några svenskar på äkta svenskt knytkalas med dans kring midsommarstången och allt, men tyvärr kan vi inte gå eftersom vi ska fira midsommar på Kontoret. Nå, det blir säkert trevligt om än inte särskilt svenskt eftersom vi inte får tag i några svenska varor. Inte ens jordgubbstårta blir det eftersom jordgubbarna är helt slut och återkommer inte förrän framåt vintern. Mr Mahmoud, kocken på Kontoret, har engagerat en kockkompis som ordnar BBQ, och det är ju alltid gott.

Nu funkar AC:n i tv-rummet igen, men vi är inte färdiga med hantverkare för den här gången. De hittade en läcka på taket där en del rör är dragna, så de kommer tillbaka på lördag igen. Jippiii! Not! Hur gulliga och trevliga de än är så är jag innerligt trött på hantverkare just nu.

Och till LAURA: Jag kan inte kommentera hos dig! Så jag skriver här GRATTIS till Ahmets examen och ha det JÄTTEBRA hemma i Finland!

GLAD MIDSOMMAR önskar jag alla er som firar i morgon!

14 kommentarer:

susanne sa...

Önskar dig oxå en riktigt skön och god (!) midsommar.
Nu tar jag lite ledigt från bloggen men kikar säkert in här emellanåt!
Var rädd om dig och lev väl!
kramisar!

Anonym sa...

Vilket intressant foto, ser man sådana vattentunnor över hela stan?
Gott med tunn pizza, det är med på min vad-jag-vill-äta-i-Sverige-lista varje gång jag åker hem!
Vi ska ha svenskt midsommarfirande på lördag med picknick och dans runt en palm... Håller tummarna att det inte regnar - regnperioden har ju börjat och det regnar nästan varje dag. Det kommer att bli en salig blandning av nationaliteter men det är ju sådana fester jag gillar! Vi har tom inlagd sill som O köpte på Ikea i NJ förra veckan!
Stor kram!

Saltistjejen sa...

Å vilken rolig bild! Undrar om det är många som dricker där?
Hoppas att du snart får huset iordning så du slipper hantverkare där. Det ÄR faktiskt jobbigt att ha andra i sitt hem dagarna i ända.
Hoppas ni får en fin midsommarfest även om den blir osvensk.
Vi ska väl äta lite sill, iallafall JAG, och ev tar vi oss ner till svenskarna i battery park, men det ska blir regn så jag tror vi skippar det. Troligen myser vi bara hemma. På dagen är det ju vanlig jobbdag ändå så det blir väl på kvällen då.
Kram!!

KARLAVAGNEN sa...

Låter som en riktigt härlig dag. Men vad sa du? Pizza? Hur var det nu med skjortan utanför? ;-) Äsch, go on - treat your-selves...

Anna, Fair and True sa...

Glad midsommar till dig också!

Laura sa...

Men ÅHHHH - tack så mycket! :D

Du verkar ha haft en trevlig dag på stan! Pizza är aldrig fel! ;)

Vad populära ni är på midsommaren då, tänk att ni har två olika midsommarfester att välja mellan, även om ni blir utan jordgubbstårtan.. :S Undrar om det serveras lika mycket kött som på bayram, om jag minns rätt så fick ni till och med en köttårta då?? Hahaha! :)

Ha en trevlig midsommar vännen!

kram!

Suzesan sa...

Hahah du hade ju ätit pizza idag ju. Likasamma:) Haha jag hade inte varit inne här förrän nu. Haha.

Näee meeeen de flyttar väl snart hem till er de där hantverkarna. Jag tror de får för bra mat och gott att dricka så de kommer hitta ännu mer fel.

Nu är jag så nyfiken på vad din svärfar ska få...Sån är jag.

Låter som en trevlig promenad. Rosentvål med rosenblad i måste ju vara en fin tvål. Rosor är bra för mycket..har jag hört:)Bra med ekologiskt. Allt från naturen är det bästa. Yves Rocher har mycket sånt.

Jag tänkte skriva bildbevis från mdisommarfesten men Marianne koppla av och njut:)

Åhh jag kommmer ihåg förra festen KOCKEN ordnade ja just det då var det kött tårta som nyss nämnts ju!!

Hoppas ni får nåt smarrigt.

Ha en bra kväll och om du inte är på bloggen imorgon så önskar jag dig en bra midsommar annars säger jag det imorgon.

Kramar
/Susanne

Desiree sa...

Intessant det där med vattentunnan. Fast jag hade inte velat dricka där för jag hade inte velat dela mugg med främlingar eller veta att de doppat ner muggen i vattnet där de druckit ur. Jag har lite väl mycket bacillskräck för sådant. jag förstår att du är innerligt less på allt vad hantverkare heter. Hoppas att det blir sista vändan imorgon. Skönt att ni fått AC:n att funka för det måste man ju verkligen ha i sådan hetta som råder. Ha ett trevligt midsommarfirande även om det inte blir något svenskt traditionellt firande så låter det iallfall mycket gott och trevligt.

Kram
Desiree

Annika sa...

Hoppas att du har en fin midsommar!!
Rolig vattentunnebild. Men, nej inte heller jag skulle vilja dricka ur den tunnan.
Svensk pizza, och pizzasallad saknar jag jättemkt!!!
KRAMAR!!

Marianne sa...

Susanne: Ha det jättebra på semestern!

Kramar!

Petra: Nej, man ser dem inte överallt, jag tror inte att jag har lagt märke till någon tidigare. Jo, kanske någon enstaka, men inte många.

Hoppas ni fick ett bra firande! Bra idé med palmen : ) Nästa år ska jag försöka få till något som liknar en midsommarstång, eller i alla fall kransar till damerna.

KRAM!

Saltis: Ingen aning om det bara är portvakten, typ, eller om det är för alla! Men jag blev personligen inte så sugen : )

Tror du inte att jag hade rörmokaren hemma i går! Men Klas fick ta hand om det, jag smet ut i trädgården och gömde mig : D

Läste att ni hade ett mysigt firande!

KRAM!

Marianne sa...

Karlavagnen: Haha, det är inte min skjorta, mina skjortor får plats! Gott om plats, alldeles för gott om plats. Så jag BEHÖVER pizza : D

Anna: Tack! Jag kommer in till dig och ser hur du har haft det!

Kram!

Laura: Haha, nä, ingen köttårta den här gången! Tack och lov, får jag säga. Det var jättegott, jag måste ha lite grönt till köttet, annars är det inte gott. Egentligen hade vi inte så mycket val direkt, var snarare tvungna att tacka nej till svenskfesten. Tyvärr, misstänker att de hade ett riktigt firande med dans och allt. Och eftersom det var svenskar hade jag också kunnat kasta mig i poolen, det funkar inte riktigt på kontoret.

KRAM!

Marianne sa...

Suzesan: Du har rätt, de flyttar snart hit! Hade rörmokaren här i går, och nu väntar jag på att han ska komma igen för att fixa något rör som går på taket och som läcker ... Jag börjar misstänka att han gör någonting när han är här för att komma tillbaks. Nä, bara skojade, så klart inte.

Jag kan skvallra vad svärfar ska få inne hos dig sedan.

Men du den där rosentvålen var allt skum. Det doftade så jättegott av rosor när man satte näsan nära paketet, men nu när tvålen ligger på handfatet luktar det inte ett smack! Jag undrar om de har parfymerat paketet för att man ska köpa? Nå, den får duga att tvätta tassarna med, men jag var ute efter en tvål som ska ligga där och sprida väldoft.

Ingen köttårta och inga bildbevis. Som jag skrev i nästa inlägg är jag så himla usel partyfotograf, så jag har lagt ner den verksamheten helt.

Hoppas du också hade en härlig midsommar!

KRAM!

Desirée: Nej, jag skulle aldrig heller dricka ur den där tunnan. Efter en vecka i öknen kanske, men inte så länge jag har något val. Jag kan inte säga att jag har bacillskräck direkt, men det finns gränser. Sånt som ska till munnen vill jag ha för mig själv och det ska vara rent!

Nog hade jag rörmokaren här i går, men inte i det ärende han skulle. Han lagade toan i stället. Så nu måste han tillbaka för att fixa röret på taket, när det nu blir. Antar att det är delar och så som ska ordnas innan han kan göra det. Suck. Det är verkligen inte roligt att ha folk springande hela tiden, hur gulliga och trevliga de än är.

AC:n funkar nu i alla fall!

Kram!

Annika: Nu har jag ätit pizza så det räcker ett tag. Gott var det i alla fall. Tog Napoletana i dag. Pizzasallad måste också vara ett svenskt påfund, för det tror jag inte man får någon annanstans?

Nä, fy för att dricka ur den där tunnan. Inte kan väl koppen bli diskad särskilt ofta heller, eftersom den är fastbunden!

KRAMAR!

Otta sa...

Jodå, det är för alla att dricka där! Eller rättare sagt så brukar det vara - ingen bacillskräk här! :-)

Jag vet inte vilket märke som du köpte av, men det finns ett som heter Neferetite (jag är dålig på stavningen och osäker på vilken av dem det var) som har bla. stånd på City Stars. Allt med naturliga ingredienser. Många härliga produkter.

Marianne sa...

Otta: Hehe, jag tror ändå att jag hellre köper mig en flaska vatten någonstans : )

Jodå, det var Nefertari fotbalsam och tvål jag köpte! Det är ett bra märke, fotbalsamen är helt underbar och mina hälar är inte som två grovt ruggade plankor längre, efter bara några dagars användning! Salt och olja mm var från Siwas, också jättebra. Nefertari har alltså öppnat en liten butik i Zamalek nu, gatan som går från "ambassadgatan" Brazil Street, till Costas Coffee.

Kram!