söndag 12 juli 2009

Badrum och Lilla Lull

Makens badrum - efter.
Inte någon höjdare vad gäller inredningsdesign, men man kan inte få allt här i världen.

Så var det klart! Duktiga mr Fatih, rörmokaren, har nu dragit nya rör i Makens badrum, varit här i dag igen och fixat läckaget som uppstod i går efter att han hade gått, och målat rören i en matchande färg så att de inte ska vara så hiskeligt fula.

Jag slapp alltså få hela badrummet sönderslaget som jag befarade. Jag såg ju för min inre syn hur man var tvungen att slå upp hål i väggarna för att komma åt rören och hitta läckaget, torka väggarna med en eller flera byggfläktar i x antal veckor för att sedan bygga upp väggar och kakel på nytt. Men tack vare det torra och varma klimatet här i Egypten slapp jag alltså det, det lär ska torka i väggarna av sig själv på nolltid. Samma procedurer som i Svedala behövs alltså inte.

I stället kom mr Fatih i går vid halv tio, jobbade som en blådåre i hettan med att dra nya ledningar, och var klar halv tre. Att det sen i mitt tycker är lite mer tillkrånglat genom att dra rören till varmvattenberedaren som sitter i tvättstugan i stället för till den som sitter i själva badrummet, är en annan sak. Men det är inte vårt hus, Hyresvärdinnan får bestämma hur sånt ska vara.

Lilla Lull vill inte bli fotograferad mitt i maten. Hon har nu flyttat ner i samma grop nedanför köksfönstret där Cous-Cous, Mums-Mums och Muffins bodde när de var små.

Jag får ju rapportera lite om Lilla Lull också. I går eftermiddags var hennes/hans ögon alldeles igenklistrade av var, så jag har fått tvätta ögonen på henne några gånger. Något hon har funnit sig i utan att knota alltför mycket, faktiskt. Nu verkar det lite bättre i alla fall. Men hennes mamma verkar inte vara så mammig av sig, för ungen kan sitta och skrika ganska länge utan att Du Lilla bryr sig om det. Så i går satte jag en tallrik mat till Du Lilla alldeles bredvid ungen för att hon skulle gå dit. Då formligen kastade sig Lilla Lull över maten och boxade till och med till sin mamma ett par gånger när hon också ville äta! Jag vet inte om ungen kanske är undernärd och därför ser yngre ut än den är, eller om den bara är ett par veckor gammal. Hur som helst har den piggnat till sen jag började ge den mat, så det fortsätter jag med.

17 kommentarer:

Suzesan sa...

Smart Lilla Lull är. Att putta undan mamman om hon inte kan ta hand om henne.

Jag såg igår att hon såg illa däran ut i ögat. Men stackars liten. Tänk att hon räknade ut att du hade katthotell och restaurang.

Men det blev väl "fint" med rören. De har börjat lägga rör på utsidor här nu med. För det är lättare om det skulle vara läckage. Det ser för jävligt ut med att ha såna rör på utsidan. Men men om olyckan är framme så är det ju praktiskt.

Ha en bra dag och tack för omtanken:)

Kram
/Susanne

Christel sa...

Hej, det var länge sedan! Jag såg ditt inlägg igår om lillkatten, smart katt som hittar till dej! Hon ser ut som en liten överlevare... Vi har ju också kattungar, de hade kladd i sina ögon så vi var hos veterinären i förra veckan och fick ögondroppar. Han sa att små kattungar lätt blir förkylda, då blir det ögoninflammation också. Vi skulle torka med koksaltlösning och ge droppar i 5-7 dagar, nu är ögonen stora och klara igen. Vi njuter av katterna, de är ganska egensinniga, men när de kommer och vill kela smälter vi totalt... Hundvalpen försöker få nåd hos kattungarna och leka lite. De tolererar henne men nedlåter sig inte att leka med henne, inte än iallafall. Lycka till med Lilla Lull och de andra kissarna, kram!

trollpackan sa...

Ja, ögat ser ju inte riktigt bra ut och hon kan behöva lite omsorg den lilla.
Fortsätt du med maten, det tycker jag är bra!
kramen

Marianne sa...

Va skönt att det inte blev några större ingrepp på badrummet. Här hade det definitivt behövts byggfläktar. Just nu fullständigt öser regnet ner. Vart fasen tog den svenska sommaren vägen. Fast det är det här som är normalt enligt alla väderleksrapporter. Skam ta dom. De måste ha fel.

Din Lilla Lull verkar ha det bra och kan ta för sig. Det är ett friskhetstecken.

I går tog jag mig ett par slötimmar mellan bullbaket och svampskogen. Så nu är boken läst. Svärmodern. Den kan jag med bästa ord rekommendera till er andra.
I början blev jag inte klok på vem eller vad det handlade om. Men efterhand kommer man in i berättelsen på ett ´fortsätt måste läsa sätt´. Och jag måste säga att ingen bättre än du kan ha översatt en så svår, jag menar alla dessa psykologiska tankar, än du. Sista delen sträckläste jag. Jag som egentligen inte kan still. Och vill ha en rökpaus då och då. Jag läste i två timmar tills boken var slut. Så mitt betyg blir stora A. Ha,ha hoppas du vet att det är bästa betyg.
Kram

Saltistjejen sa...

Å Lilla Lull!!!!!! Mmmmm så bra att hon får mat och vård av dig marianne!!!! Vilken liten sötnos! Hoppas hennes öga blir bra. och att hon får äta upp sig lite.
:-9
Jättskönt också att badrummet blev klart så snabbt. Ni har ju haft hantverkare lite väl länge hos er så jag försår att ni gärna vill attt det skullle gå fort. Tycker det blev riktigt bra jag! Mycket färg för att var ett badrum, men det är väl helt okej?
Kraaaaam!!!!

Otta sa...

Det gick ju jättebra med badrummet! Och klart innan vi träffas!

Vad skönt att den lilla sötnosen verkar vara kavat, det behövs om hennes mamma inte bryr sig. Har du läst om bibliotekskatten Dewey?

Vilken tid skall vi ses nästa måndag och var? Jag har nu köpt in sakerna till dig, för jag har redan pakat en del.
Kram!

StrandMamman sa...

Va bra att Lilla Lull har dig som tar hand om henne/honom då mamma är dålig på att sköta!!

Badrummet ser ju helt hyfsat ut, trots att det är väldigt rött. Går säkert bra att bada där nu.

Tänker på dig då jag ser min ask med vindruvor framför mig på diskbänken - det står att de är egyptiska!! Kram!

Anna, Fair and True sa...

Det finns något positivt med den olidliga värmen alltså! :)

Marianne sa...

Suzesan: Nu behöver hon inte putta bort mamman längre, hon har väl börjat få en stadig ström med näring i kroppen. Och det märks att det var mat som behövdes, förutom lite omvårdnad.

Det bästa är nog om man lägger rören utanpå väggen, men bygger in dem i någon slags skåp. Då är det lättare att hålla rent samtidigt som rören döljs. Så tänker jag göra om vi en dag kan bygga vårt drömhus. Eller rättare sagt, i drömmen ska jag göra så, med tanke på vad det kostar att bygga hus!

Kram!

Christel: HEJ! Ja, det var evigheter sedan! Måste gå in till dig också, du skriver ju så bra! TACK för att du delade med dig av kattungekunskapen! Nu har jag beställt ögondroppar från apoteket och fortsätter tvätta ögonen på dem. Så hoppas jag att det hjälper. De här vill inte direkt komma och kela, men de finner sig i att jag fixar med dem. Vildkatter är nog alltid vildkatter, tror det tar generationer för att få dem tama. Mamman är däremot rätt kelig.

Kram!

Trollpackan: Ja, fel mat är nog bättre än ingen mat i det här fallet. Och katter är ju smarta djur som brukar undvika sånt som inte är bra för dem. Så det är bara att hoppas att det kommer att hjälpa!

Kram!

Marianne sa...

Marianne: Ja men nu måste den svenska sommaren komma åter, för i natt åker Klas hem till Svedala! Och han behöver lite vackert väder, även om han är van vid sol.

Jag antar att du har sett att Lilla Lull nu har ett syskon, Lilla Gull? Sedan blir det väl en Lull-Lull om ett par dagar också ...

Vad ROLIGT att du tyckte om boken! Och TACK för dina fina ord! Om jag får skryta så fick jag beröm av Carin Mannheimer för översättningen, hon gjorde en jämförelse mot originalet. Nu går jag och hoppas på att det blir fler Fay Weldon!

KRAM!

Saltis: Ja nu har vi ju fått hem Lilla Gull också : ) Det är så skönt i alla fall att Lilla Lull slipper vara ensam, hon kände hemskt ensam förut. Nu är de två. Ska de bli fler, månne?

Haha, ja, det är lite mycket färg i badrummet, men det är i alla fall snyggare färg än i mitt, mitt är grönt. Sånt där grönt som man hade på 70-talet i Sverige ... Urfult! Men vad sjutton, det är inte vårt hus och vi ska inte bo här i evighet. Jag kanske ska försöka ta ett foto på mitt badrumsskåp också, det är så fult så det är häftigt. : D Tyvärr lyckades han inte fixa den där läckan i går, visade det sig, så han får väl komma tillbaks igen. Men han får ingen bakshees för att fixa till det han inte har fixat ordentligt!

Kram!

Otta: Klart och klart, tja, det beror ju på vad man menar med klart : D Det värsta är i alla fall klart.

Nu kom Klas med ögondroppar! Så nu har de fått sig en första dos. Hoppas nu att det hjälper!

Vi kan väl mejlas om var och när vi ses? Ni är välkomna hit, eller om vi ska ses på stan? Vad passar er bäst?

Kram!

Marianne sa...

StrandMamman: Ja nu har de fått sig en första omgång med antiobiotikadroppar i ögonen, hoppas att det hjälper. Blinda vildkatter klarar sig nog inte så länge ...

Haha, ja väldigt rött. Men det är som sagt snyggare än mitt gröna, urfula mörka hemska badrum. Ren blir man i alla fall, och det är huvudsaken.

Ja här i landet äter man vindruvorna, samma i Turkiet. Och exporterar dem som de är i stället för att göra vin på dem : ) Hoppas de var goda!

Kram!

Anna: Haha, ja man får se den positiva sidan av allt! I dag är det inte så farligt varmt heller, bara 35!

Kram!

Otta sa...

Om du är intresserad visar jag dig gärna mina pärl-leverantörer i Khan-al-khalili. Där finns så mycket vackert! Och du kanske inte har varit ännu på Mahfouz stamställe El Fishaw (där har du mycket att fotografera!)?!

Du ville gärna visa något i Zamalek och dit åker jag gärna för det älskar jag! Vi kanske kan äta lunch på något ställe som du är glad för i Kairo?

Jag träffas gärna när helst du kan, för jag vet att du har dina deadlines!

Nour kommer inte våga köra bil i Kairo denna gång, men om du inte har något emot det kanske han kan få följa med (om vi inte kan placera honom på ett ställe! :-)

Ser fram emot att ses!
Kram

Marianne sa...

Otta: Jag har mejlat dig!

Kram!

Jemayá sa...

Det verkar som om ryktet går bland vildkatterna i Kairo :). Vilken smart kattmamma, få se hur många ungar hon bär över till dig än :). Så fint med ditt stora hjärta för vildkatterna också! kramar

Marianne sa...

Jemayá: Haha, ja så är det nog. Ryktet går! Fast nu har jag fått för mig att det inte finns fler ungar, för nu är mamman här mycket mer. Eller så inbillar jag mig bara, önskedrömmer : )

Kram!

Musikanta sa...

Precis så som du beskrev att det var skönt att inte behöva göra i badrummet hade vi det för två år sedan.(Invecklad mening men jag hoppas du förstår vad jag menar!)

Det tog närmare två månader för väggarna att torka eftersom det hade blivit mögel under kaklet och en månad till innan det nya badrummet var färdigt. Under tiden fick vi sova i gästrummet eftersom det var närmare till den toan.

Bra med bloggvänner som kan ge lite tips då och då!
Varm kram/M

Marianne sa...

Musikanta: Haha, jo då, jag förstår vad du menar! Fy så jobbigt att vara utan badrum i tre månader! Här har vi ju i alla fall ... fyra badrum och ytterligare en toa, så det går ingen nöd på oss, om man säger så : )

Visst är det bra att man kan få tips via bloggvänner! För att inte tala om alla goda recept och äventyr man får vara med om. Ovärderligt!

Kramar!