måndag 6 juli 2009

Måndagsmos

Stina måndagsmyser på il-Makes skrivbordsstol.

Varför är man alltid lika mosig i huvudet på måndagar? Jag menar, här är ju måndag inte måndag eftersom det är söndag som är första dagen i arbetsveckan, så när man bor här borde man ju redan vara inne i lunken som man är på tisdagar i vanliga fall. Men icke.

Jag har dessutom börjat bearbeta texten till nästa bok - Dödlig illusion av Barbara Nadel - och det är som alltid segdraget att hitta rätt rytm och stil när man börjar med första kapitlet. Första kapitlet är dessutom väldigt viktigt, det är ju på de första sidorna läsaren ska bli sugen att fortsätta bläddra. Om första kapitlet känns träigt, ja då lägger i alla fall jag ifrån mig boken.

Hantverkarna jag väntar på, de som ska slå sönder il-Makes badrum och laga vattenläckan, har ännu inte dykt upp. De verkar också vara lite mosiga i dag. Nu ska tilläggas att jag bara har fått besked om att de ska komma den här veckan, så de är inte sena på något sätt. Jag hade dock hoppats på att de skulle ha satt igång redan i går för att förhoppningsvis vara klara till på torsdag (drömma kan man alltid). Men den utsikten krymper allt mer.

Nehej, gott folk, åter till texten och Mehmet Suleyman som sitter tillsammans med sin före detta fru på hotell Pera Palas i Istanbul. Fast nu kan jag ju inte hålla mig utan måste också berätta att Pera Palas är det hotell där resenärerna på Orientexpressen bodde under sitt besök i Konstantinopel, som Istanbul hette på den tiden. Har man tur kan man få bo i det rum där Agatha Christie skrev Mordet på Orientexpressen!

Nej nu får jag nog göra som Pippi Långstrump - säga till mig själv på skarpen: Se nu till att jobba, Marianne!

9 kommentarer:

Otta sa...

Vad gosig Stina är! Vad tycker dina katter om att det är varmt? Fungerar det bra med AC och katter? Jag har haft fläkten igång de senaste dagarna, för Kissen är rätt påverkad av värmen. Hon är ju rätt gammal också..och svart! Hon kan inte låta bli att sola dock, en stund (då hon plötsligt går från kolsvart till chokladbrun), sedan går hon till skuggan, sedan solen igen osv!

Som sagt lycka till med badrummet, jag är glad att du är positiv - jag som är pessimistiskt lagd tror inte att de är klara tills vi ses i Kairo! Bli nu inte arg, men det låter lite krångligt...

Super bra bok...ja, du vet ju att jag läser dem på engelska! Kan aldrig hålla mig till dina översättningar, men första boken var din översättning, så det är tack vara dig jag slukar allt av henne!
Ha ett skönt slut på en mossig måndag...

Marianne sa...

Oj. Har du redan börjat på en ny bok. Och jag har inte börjat än på Styvmodern. Måste också säga till kig på skarpen - Börja läs nu !.
Förresten hantverkare är lika var de än finns. Jag lämnade in min bil i fredags för att byta kylsystem ( AC´n funkade inte) Den är klar på måndag sa dom. Men som tur var ringde maken först och vad svarar de då ?? Nää, den har vi inte börjat på än. Vi har inte fått delarna. Jo förresten , de ligger visst här. Ha, vad trött man blir. Får se vad som blir klart först - El-makes badrum eller min bil :o))
Kram så länge från blöta Sweden.

Kersti sa...

Det är svårt det där med igångsättandet. Men sedan när det väl börjat rulla så brukar det gå lättare. Här har måndagen ägnats åt underhållsarbete, tvätta och handla. Förstår inte att det tar sån tid men det är klart är man fem i familjen så blir det en del tvätt och mycket mat går det åt.

Saltistjejen sa...

Haha! Jag är också moooosig idag. Sitter just nu med en kaffemugg och försöker piggna till. Ella sover väldigt dåligt just nu viklet gör att vi ockås sover dåligt. Vilket i sin tur gör att man är ganska mosig i skallen på dagen tyvärr.... Hoppas det går över snart.
Å dina mysiga katter är bara för härliga!!!!
'Tazo och Lipton höll på att göra oss tokiga uigår när de jagade en mygga. haha! De for runt och klättrade på väggar och möbler som galningar!
Stor kram och lycka till med nya boken!!!

Marianne sa...

Otta: Va? Ändrar hon färg i solen? Det har jag aldrig hört talas om! Våra katter lider inte direkt av värmen eftersom vi har AC på när det blir för varmt. Jag är ju i den värmekänsliga åldern, så de verkar ha det rätt lagom.

Hehe, nä, ett sånt här stort jobb tror inte jag heller blir klart i brådrasket, men hoppas kan man ju alltid. Tror jag ska få något slags besked i morgon om när de sätter igång i alla fall.

Jag tycker det är så roligt att du gillar Nadels böcker så mycket, för det gör jag också! Hehe, även om du inte väntar på mina översättningar : )

Kram!

Marianne i Sverige: Redan och redan, Styvmodern lanserades ju i mars, så jag tycker nog att jag har haft en lååång lat period nu. Läs du i din egen takt, du ska inte stressa!

Ja med den takten din verkstad har kan man ju börja misstänka att vårt badrum blir färdigt innan du har fått tillbaka bilen! Vi får hoppas att så INTE är fallet!

Kram!

Kersti: Ja herregud, jag som tycker att det är mycket tvätt efter bara oss två, katterna har ju som tur är inga kläder. Och vad mat det måste gå åt hos er, tre tonåringar om jag minns rätt.

Visst är det så, det är alltid lite segt att komma igång, men sedan brukar det rulla på rätt bra när man har fått upp farten. Nästa vecka åker Klas till Sverige också, så då behöver jag inte ens tänka på att maten ska vara klar en viss tid osv.

Saltis: Åh, nej! Sover hon dåligt nu! Ja, jag hoppas som du att det snart går över. Är det tänder kanske? Då brukar de ju sova lite illa och vara lite gnälliga och ibland febriga.

Haha, ja våra jagar inte direkt mygg längre på det sättet de gjorde när de var unga. Men ibland får de ett tokryck och jagar dammkorn ser det ut som. Det är inte ofta mattorna ligger som de ska på det här stället!

Tack, det är roligt att vara igång och jobba igen.
KRAM!

Suzesan sa...

Herregudihimmelen vad hon vräker sig Stina. Skön bild.


Jag håller med första kapitlet är viktigt och hoppas du får bo på det rummet där Agatha Chrisitie bodde.

Pippi L hon var klok hon. Värre när hon skulle iscensätta sina klockheter när det blev på hennes vis lixom.

Hantverkare trallalalalala:)
Bättre de kan hyra ett rum av er:)Hahaha

Kram
/Susanne

susanne sa...

men så skojsigt att det är en ny bok på G! *ser fram emot*
Och jag kan ju "hamma-hos-mej" berätta vad en s.k. "röris" kan ställa till med *ler hemlighetsfullt*
Men kan säga så mkt att det handlar en del om femtioöringar och risk för fotplantningar.
Kram och jobba på nu!

Taina sa...

Halloj där Pippi!
Ja se nu till att jobba lite! Så där gör jag ibland också. Vissa bitar i mitt arbete ÄR trista och då kan det vara svårt med motivationen.
Måndagsmoset börjar oftast på söndagkväll för mig. Fösröker sova bort "moset". Hahahaha!

En boks första kapitel ÄR A och O! Trist i början = Släng dig i väggen, bok! Men ibland lyckas jag kämpa mig förbi vilket jag gjorde med Väinö Linnas Trilogi "Högt bland Saarijärvis moar" som sedemera blev min absoluta favorit!

Jobba Pippi! Jobba!

Kram

Marianne sa...

Suzesan: Nej, nej, jag vill inte bo på Pera Palas, det är rätt nergånget och maten är bara halvbra. Men det är väldigt intressant att besöka hotellet och se alla gamla saker de har från den tiden. Då bars gästerna från tåget först över Galatabron och sedan uppför den ganska branta Galatabacken och vidare till hotellet i bärstolar! Bara en sån sak.

Haha, nä du min sköna höna, det blir inga hantverkare boendes här! De får allt pallra sig hem när de är klara om dagarna : )

Kram!

Susanne: Det där låter intressant. Min röris har väl inte lyckats ställa till någonting - än - men i dag var det två olika inblandade ett tag och det vet man ju hur det blir när det är för många rörisar, jag menar kockar ...

Kram!

Taina: Fast mitt jobb är inte tråkigt så, utan mest bara segt att komma in i stämningen i boken. Men det måste man ju, redan i första kapitlet om det ska bli bra. Antar att det är medvetenheten om det som gör att det blir ett sånt motstånd, det är så viktigt att det blir riktigt bra. Viktigt att allt blir riktigt bra, i och för sig, men ja, du förstår vad jag menar.

Det är nog bara klassiker eller sådana man har fått riktigt varmt rekommenderade som man orkar kämpa sig igenom en dålig början, tror jag. För då vet man ju att det bör komma någonting bra om ett tag ...

Haha, jo i dag har jag jobbat som attan!
Kram!