onsdag 15 juli 2009

På östfronten inget nytt

Så här fint kan det vara i trappfönstret när ormbunken är fin.
Just nu är den tanig och ful. Jag vill ha en ny.

Jag kan inte påstå att jag har så mycket kul att skriva om i dag. Jag har inte ens ett nytaget fotografi att bjuda på, utan kastar in ett från arkivet. Kattungarna leker och hoppar och äter, de verkar frodas. Jag har jobbat och storstädat tvättstugan. Nu ska jag jobba lite till, hade jag tänkt mig.

Allt är ungefär som vanligt med andra ord.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marianne,

Vad fint du har det hemma hos dig!

Har i Hrg ar allt bra. I gar var jag hos vetrinaren och kastrerade Gizmo, min minsta katt. Det gick bra. Vaf glad jag blir att kattungarna mar bra och att du tar hand om dem- det gor mig varm i hjartat.
En av mina "utekatter" har fatt en svar infektion av ringorm sa jag fick medicin av vetrinaren i gar sa nu ar den under behandling. Hor av dig om du har nagra ringorms bevar med dina katter sa skall du fa namnet pa medicinen.
" Mina" utekatter har nu forokat sig till 12 st....jag maste borja sterilisera och kastrera...Vet inte riktigt hur jag skall bara mig at for att fa dem i kattburen och aka till vetrinaren bara...droga dem?
Ha en bra kvall, Kram Malin

Marianne sa...

Malin: Tack, jo det KAN vara fint när det är ordning och städat! Jag är så himla slarvig bara. Fast nu är det i alla fall RENT i tvättstugan. Det behövdes efter att de borrade och drog rör förra veckan.

Vad är det för symptom på ringorm? Vad ska jag titta efter?

Jag har också funderat på det där med att ta hela gänget till en veterinär och kastrera dem. Men a) hur få dem till veterinären? b) hur ta hand om dem efter operationen tills de är friska igen? Om du kommer på en lösning så tipsa gärna!!

Ha en bra kväll du också!
Kram!

Anonym sa...

Vi är många kattälskare som läser din blogg!
Jag har låtit kastrera/sterilisera de av katterna som är tamast, och ett av problemen , förutom kostnaden, är just hur man ska få tag i de övriga.
Jag har en transportbur och har lyckats få in "patienten" men sen, väl framme hos veterinären, blir det cirkus om katten är upprörd och rädd.Man måste ju hålla den stilla medan den får insomningssprutan och det har varit riktigt svårt några gånger. Jag fick vid senaste tillfället på försök "premedicinering" att ge hemma så att killen skulle bli slö och obekymrad. Det funkade. Andra katter jag har låter sig inte matas med tabletter, de är alltför skygga.
Det är ju dessa halvvilda katter som reproducerar sig mest och som gömmer sina ungar så att de får ha dem ifred men de blir lika skygga förstås.
Veterinären vill också att de ska vaa fastande sen dan innan och det innebär bur i många timmar vilket också gör krakarna upprörda.
Efter operationen får katten vara i lugn och ro i buren tills den vaknar. Oftast kräks den en del och kissar på sig. Det behövs inte nån speciell eftervård. En av mina honkatter hoppade nyvaken två meter upp till källarfönstret, rev sönder myggnätet och försvann i tre dar ! Hon kom hem jättehungrig och går numera inte längre bort än till grannfrun.

trollpackan sa...

Låter som de flesta har det;)
Som vanligt*skratt* Ha det bra!
kramen

Otta sa...

Jobba på! För på måndag blir det inget gjort! :-)
Kram

Suzesan sa...

Jobba på du:)

Städa tycker jag är tråkigt såm f*n, men det blir bra när det är färdigt.

Då känner jag mig nöjd...några minuter(en halv dag) tills jag återställt Oordingen:)Inshallah Haha.

Ha en bra torsdag.

Kram
/Susanne

Marianne sa...

ALLA: Just nu bara snurrar det i huvudet efter att ha jobbat och jag kan inte tänka en klar tanke. Jag måste be att få svara på kommentarerna i morgon.

Kramar till er alla så länge!

Mikaela H B sa...

Vad fint ni har det! Riktig mysstämning. :)

Ni bor i Kairo förstår jag? Trivs bra? Min man är från Luxor så ibland bor vi oxå i Egypten. Ska ner igen 17:e Aug äntligen. Längtar som attan. Din man är inte Egyptisk eller?

Ha en fin morgondag!

Carina sa...

Vilken mysig blogg! Jag hittade hit via Karlavagnen!
Det är ju så det är, det är och det är som det brukar oftast.
Jag är just tveksam om jag ska slänga iväg en av mina ormbunkar, men sen tänker jag att den kanske kommer igen, den får lite tid till!

Marianne sa...

Anonym: Hej och välkommen hit om jag inte redan har hälsat dig välkommen! Så roligt att det är många kattälskare som läser här, även om jag försöker att inte bara skriva om de små liven.

En tanke som slår mig när jag läser om dina erfarenheter är om man ska göra operationssal i vår källarvåning och ta hit en veterinär som får ta sig an ett antal katter på en gång. Då skulle man kunna låsa in dem där ett dygn i förväg och de slipper en liten trång bur, och så kan de vakna där och röra sig lite. Ska fundera på saken. TACK för att du delar med dig!

Trollpackan: Haha, ja var man än befinner sig i världen så kommer vardagen och biter en i svansen : D

Kram!

Otta: Haha, nä, på måndag blir det inga ord skrivna, men vi kan nog få en hel del gjort i affärerna : D

Kram!

Marianne sa...

Suzesan: Ja här lyser flitens lampa! Visst är det tråkigt att städa, men jag ser det som gratis gym : D Särskilt när man storstädar och håller på och sträcker sig upp längs väggarna och böjer sig för att vrida ur trasan och upp och sträck längs väggen och böj ... Gympengarna kan jag ha roligare för sen när jag går på stan : )

Kramar!

Gwendolen: Hej och välkommen hit! Jo, vi bor i Kairo sedan två år tillbaka och trivs jättebra. Min man är svensk, vi är här för jobbets räkning och kommer att stanna max fem år, sedan blir det flytt igen.

Så din man är från Luxor! Då antar jag att du har varit där ett antal gånger, vi har fortfarande inte pallrat oss iväg. Måste göra det till hösten eller våren, när det inte är lika hett längre. KUL att du kommer ner snart igen. Hur länge stannar ni? Jag kommer och kikar på din blogg.

Carina: Hej och välkommen hit du också! Så du har också en tanig ormbunke? Ska prova med lite gödning, men om inte det hjälper får det bli någonting nytt i trappfönstret. Nackdelen med ormbunkar är att de skräpar så förfärligt när de blir lite törstiga, men de är så vackra när de är fina. Jag kommer och kikar hos dig också, om det är en blogg som döljer sig bakom ditt namn.

Desiree sa...

Jag tycker mycket om bilden här som du tagit. Den inger myskänsla och lugn. En fin och stämningsfull bild. Ibland är det skönt att bara ha det lugnt omkring sig och kunna koncentera sig på jobb och sig själv.

Anna, Fair and True sa...

Det har ar ett sant inlagg de som tycker bloggar ar trakiga anvander som bevis. "Se, de skriver om ingenting!" ;)

Marianne sa...

Desirée: Tack! Ja jag är själv ganska nöjd med det där trappfönstret. Jag tänder alltid lampan där på kvällarna så det blir så där "kvälligt".

Kram!

Anna: Hahaha! Ja du vet ju hur man stärker självkänslan : D

Kram!

Truddelutt sa...

Fint kort. Ser riktigt mysigt ut.

Spelar väl ingen roll om kortet inte är nytaget.

Marianne sa...

Truddelutt: Hoppsan, förlåt, jag missade visst den här kommentaren i går.

Tack, nu har jag fått näringspinnar som jag har stoppat i, så jag får hoppas att ormbunken blir fin igen. Annars får jag väl skaffa nytt. Växter är rätt billiga här, så det är inte hela världen om det blir så. Men det är alltid roligast när de växter man har frodas.

Kramar!