fredag 24 juli 2009

Rapport från barnkammaren

På höger sida om vår grind ligger barnkammaren. Där växer dadelpalmen och det lilla trädet flamboyant som blommade så vackert på försommaren. Och det är där alla kattungar växer upp. Jag vet inte varför mammorna tar dem dit och inte till trädgården på baksidan av huset där det finns en mjuk gräsmatta och växter som skuggar. Köksfönstret syns inte här, men det sitter bakom pelaren med den lilla kaktusen.

Tänkte jag måste berätta hur det går med alla kattungar som håller till här hos mig. Cous-Cous, Mums-Mums och Muffins har växt upp till riktigt fina tonåringar, de är faktiskt ovanligt fina i kroppen för att vara vildkatter. Jag skulle tro att det beror på att mamman fick ordentlig mat när hon ammade och att de sedan har fått bra mat från början. Nu ser jag dem inte varje dag, de är ute och leker och är så fina att de säkert får mat någon annanstans - också. För ibland dyker de upp, en i taget eller alla tre, och då hoppar de upp i köksfönstret och vill äta.

Lilla Lull och Lilla Gull är fortfarande små, de ger sig inte ut på några längre äventyr än. Lilla Lulls ögon har jag fått någorlunda ordning på, men Lilla Gulls ögon är fortfarande väldigt fula. Hon sprattlar så mycket att jag inte riktigt lyckas varken tvätta eller droppa dem ordentligt. Tyvärr, jag vet inte hur det ska gå med henne. De är pigga båda två i alla fall och hoppar och lekar som bara den. De tyckte det var väääldigt spännande och väääldigt läskigt i morse när jag skurade på framsidan av huset. Massor av vatten och lödder och det är man ju tvungen att spana in, men fy så läbbigt.

15 kommentarer:

Anna, Fair and True sa...

Dina andra (egna) katter, är de innekatter?

Marianne sa...

Anna: Ja, de är bara inomhus. I Bulgarien gick de ut, det var ju liksom deras revir där. Sen i Istanbul bodde vi på femte våningen, så där fick de bara vara på balkonen som Klas nätade in så de inte skulle kunna ramla ut. Och här är det också bara balkongerna som gäller. Jag törs inte släppa ut dem, för jag vet inte vad för alla sorters sjukdomar utekatterna har.

Laura sa...

Vad roligt att läsa dina kattrapporter! Jag läser dem i alla fall gärna! Jag vet inte hur mycket mina läsare är intresserade av att läsa om mina bakgårdskatter, men jag vet ju att du i alla fall läser! :)

Så vi följer alltså båda våra kattfamiljer från köksfönstret! :) Dock har ni aaaaaningen finare utsikt än oss. :P

Hoppas att lilla Gulls ögon också blir bättre så hon får växa upp till en riktigt fin kattdam hon med!

Kram!

Saltistjejen sa...

Å hoppas att Lill Gulls ögon snart blir bättre. Du är så himla go som sköter om dem så bra!
Och tönk ändå vad snabbt kattungar växer. Att dina första redan är "tonåringar"! :-)
Kram!

Marianne sa...

Marianne - jag älskar dina små berättelser om hur de små liven mår. Även här i Svedala finns det ju en hel del vildkatter. Och just nu i semestertider skaffar sig många en liten söt kattunge. Men sen, när semestern är slut ser vi dom stackarna springa omkring och leta mat. Det finns fortfarande folk som tror att katter är vilddjur och kan klara sig själva på vintern.
Jag lider verkligen med dom. Och nu när jag ska sluta jobba förstår jag att jag inte kan motstå dom. Så här lär det bli att köpa kattmat i parti och minut. Och se till att de har nåt varmt krypin i vinter.
Fortsättning följer..
Kram /Marianne i Sverige.:o)

ab sa...

Tack för kattrapporten!

Lia sa...

Hej vännen! Jag börjar med att säga TACK. Du vet så väl varför. Fällde en liten tår över att du är så klok, som läser mellan raderna och förstår hur allt känns...så tack för din information och för att du är så snäll..alltid! Jag följer dina katter med spänning, för som du vet ligger ju missarna mig varmt om hjärtat. Vår storkisse fick bannor hos veterinären i förrgår, så nu är han satt på diet (med målvikt och annat seriöst, haha) och han ser det som ett stort straff i tillvaron =) Kram

Anonym sa...

Jag har en väldigt rolig hundkompis här, en streetdog, jag kallar henne Rubia. Hon bodde en gång på en gata där jag bodde, men hittar mig alltid när jag flyttat. Hon kommer förbi för att säja Hej, ibland äter hon lite... när hon hade valpar och var trött på dem vid ett tillfälle, då bar hon in dem en och en på min patio! När jag flyttade bad hon mig följa med henne, hon riktigt visade att "Kom!", för att hon ville att jag skulle veta var hon bodde!
Min bortskämda dalmatin-vovve kan inte hälften av vad Rubia kan!

Suzesan sa...

Tänkte sagt att de vet väl var det är närmast till maten. Jaha där sa jag det ju'v:)

Varför gå längre än de behöver när de känner sig trygga. Hoppsa Lilla Gulls ögon ska bli bra snart. Men hon verkar ju pigg för övrigt om hon busar runt så där.

Man får nog akta sig så man inte fäster sig för mycket vid de små djuren när de som de tre andra ger sig iväg. Snart kommer de väl och har egna kullar och lägger framför ditt hus:)

Det är väldigt fint på din framsida.

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Marianne sa...

Laura: Haha, nä, jag är rädd att jag blir lite tjatig om katterna, men här händer inte så mycket mer just nu, särskilt inte när jag jobbar. Ja det är köksfönstret som gäller för både dig och mig, där hänger vi en hel del : )

Jag är rätt orolig för Lilla Gull, vet inte om jag ändå ska ta henne till en veterinär, fast då får de hänga med alla tre. Vi får se när Klas kommer hem igen, så vi är två.

Kram!

Saltis: Ja det går undan i kattvärlden! I dag har jag inte alls sett till de tre musketörerna, bara deras mamma. Som jag skrev till Laura, jag är riktigt orolig för Lilla Gulls ögon. Kanske tar dem till veterinären till slut i alla fall.

Kram!

Marianne i Sverige: Menar du att folk FORTFARANDE tar sommarkatter som de sedan bara släpper?!?!?! Jag trodde folk hade fattat att man inte kan göra så???? BRA att du tar dig an en hoper och ger dem mat i höst. Vet du vilka familjer det är som gör så i närheten? Du kan inte ringa någon veterinär som kan kontakta familjerna i fråga och prata med dem?

Kram!

Marianne sa...

ab: Välbekomme!

Lia: Hej sötnos! Är du tillbaka i bloggen nu? Bara hör av dig om du behöver råd och dåd eller prata i största allmänhet, du har många "omkring" dig att luta dig på framöver!!! Glöm inte det!!!

Så din kisse fick bannor! Haha, jag antar att det kanske var mest du som fick stå i skottlinjen : ) Det är SVÅRT att banta katter, jag försökte med Mamma Mums, men det gick bara inte eftersom hon tog för sig och de andra blev utan om jag försökte ge henne mindre. Men vi ger dem bara Light och Innekatt och allt vad det heter, nu är det Royal Canine, det enda bättre torrfoder som finns här.

KRAM!

Carina: Men Gud så gulligt! Det värmer så i hjärtat när djuren får förtroende för en, och när det går så långt så de letar upp en, och vill visa var de bor, ja då har man vunnit högsta vinst! Har du lagt ut något foto på henne? Jag får se om jag hittar det hos dig.

Suzesan: Haha, ja det är väl det, närmast till maten! Och du har så rätt, ett tu tre kommer säkert Cous-Cous med en hög ungar. Risken är att hon får många eftersom hon är så välnärd ... Och sedan blir det Lilla Lull och Lilla Gull, för jag tror mig ha konstaterat nu att de är tjejer.

Ja Lilla Gull är en riktig busa! Mammas svans går inte säker när hon är i farten : D

Kram!

Anonym sa...

När hon kom med sina valpar, så var det ett genomtänkt trick från hennes sida, hon hade planerat att flytta in själv också!

Marianne sa...

Carina: Hahaha, ja jag kan tänka mig att det var det hon helst ville. Men det finns ju gränser för hur många djur man kan ha inomhus ...

Anonym sa...

Hon var nyss här, Rubia. Jag har aldrig ytterdörren stängd på dagarna bara en gallergrind som är precis före ytterdörren, och där stod hon och väntade. Hon viftar på svansen när jag ser henne, och tänker nog ÄNLTIGEEEEN... I alla fall, vi pratade lite, hon fick sin dos av klappar, mjölk och torrfoder. Sen strosar hon iväg igen....

Marianne sa...

Carina: Så mysigt. Jag har precis utfordrat de hungriga kattmonstren. De äter mig ur huset!