måndag 27 juli 2009

Vanlig hibiskus till Bert

En vanlig hibiskus.

Den växer på buskar i häcken i trädgården.

Själv mår jag lite halvrisigt, tror att kattungarna i barnkammaren utanför köksfönstret har smittat mig när jag har försökt behandla dem. Har känt mig lätt irriterad i ögonen ett par dagar och i morse när jag vaknade såg jag alldeles suddigt på ena ögat. Eftersom jag vet att en läkare skulle skriva ut ögondroppar med kloramfenikol, dvs bredspektrumantibiotika, så hoppade jag över det onödiga ledet och åkte direkt till apoteket. Eller direkt och direkt, först till ett apotek där de inte hade några mediciner (ehh ...), sedan till ett apotek där de inte hade öppnat än för farmaceuterna hade inte kommit än, men tredje gången gillt så gick det bra. Ser faktiskt redan lite bättre på högerögat. Och hjälper inte det här, ja då får jag väl bita i det sura äpplet och konsultera en ögonläkare.

Jag vet, jag vet, man ska inte självbehandla med antibiotika, men om man nu är sjuksyrra, sitter i Egypten och de inte svarar i telefonen hos doktorn, så förstår var och en att det räcker att konsultera en mycket bra sajt på nätet och sedan åka till apoteket utan det där onödiga mellanledet som heter doktor.

Nu ska jag gå och se så att allt är bra med mina Trevliga Grannars hus och mata deras Herr Fisk. Han är rolig, han ser när man kommer och då blir han alldeles till sig i trasorna. Piskar med stjärtfenan och öppnar och stänger munnen som om han vill säga "ge mig mat - nu". Får nog försöka ta ett foto av honom.

Uppdatering: Fler inlägg i hibiskusdebatten hittar du här hos Carina!

11 kommentarer:

Bert sa...

Haha! Så ska det se ut.

Tack!

Ninni sa...

Jag är böjd att hålla med Bert:) Enkla blommor passar mig bäst men jag förstår din glädje över den praktfulla dubbla.
Lite egenvård är väl inte så farligt om man har kunskaperna som du. Jaså, du är också syrra Marianne :)Hoppas dina droppar hjälper!
Vilka fina silverpjäser din svärfar gör!
Ha det så bra i väntan på maken!
Kram Ninni

Anonym sa...

Inte får du vara sjuk!
Jag, som inte är syrra, brukar också pyssla med lite självhjälp och egna diagnoser, det är kanske dumt men har blivit så av kombinationen läkare med bristfälliga kunskaper och att alla meds kan köpas receptfritt.

Hibiskus debatt! Jag lade mitt strå till stacken nyss i min blogg, med ett kollage av foton på hibiskusar som jag har mött!

Krya på dig, kram

Saltistjejen sa...

Oj krya på dig!
Vad rädd om dina ögon så blir du inte bättre av antibiotikan så måste du kolla dig hos läkare!
Otroligt vacker hibiskus!!!!
Jag älskar vberkligen hibiskusar!
Sköt om dig nu.
Kramar!!

Suzesan sa...

HahA de hette duga de med. FINA.

Fint med en buske med såna. Vill jag ha på min balkong.

Krya på dig. Akta så du inte får av katternas ögoninfektion. Men Hoppas du kryar på dig. Snart.

Bra att vara sjuksyrra så kan man laga sig sjävl. Väldigt praktiskt:)

Kram
/Susanne

Marianne sa...

Bert: Gå in på länken i slutet av inlägget och kolla hibiskusar hos Carina i Puerto Plata!

Ninni: Du kanske också har en hibiskussamling på foto? Är du också syrra, alltså? Jo tack, ögondropparna har redan hjälpt, nu är det inte så suddigt på högerögat längre.

Kram!

Carina: Jag länkade till dina hibiskusar! Jo det blir ju så, för enklare diagnoser kan man ofta själv hjälpa sig om det är dåligt med kompetensen runt omkring. Och här där de är allt annat än restriktiva med antibiotikan är jag hundra på att de hade gett mig exakt vad jag själv kom fram till. Om inte starkare, men det är bättre att vänta med det!

Tack, jag mår redan lite bättre, nu kan jag se med högerögat igen.

Kram!

Marianne sa...

Saltis: Jo då, om jag inte blir bättre lovar jag att gå till doktorn. Har fått ett tips om en Professor Doktor : ) som ska vara bra. Tack! Och du med!

Kram!

Suzesan: Ja vi har flera stora buskar med hibiskusar här, men det är första året de blommar så här fint. Kul.

Det är nog katternas ögoninfektion jag har fått, vet inte varifrån det annars skulle vara. Nu har jag köpt sån där gel som man renar händerna med, så nu både tvättar jag händerna och gelar när jag har tagit i katterna.

Kram!

Musikanta sa...

Har haft hibiskusar som krukväxter några gånger men kärleken är inte ömsesidig och det tog inte många veckor förrän de tog slut...

Skönt att ögat blev bättre. Spännande kombination - sjuksyrra och överättare. How come?
Många varma kramar/M

Västmanländskan sa...

Vilka vackra hibiskusbilder!

ab sa...

Krya på ögat!

Marianne sa...

Musikanta: Nej jag tror hibiskusar kan vara svåra i Sverige, de vill ha det varmt och gott och massor av vatten.

Egentligen inte en kombination, syrra blev jag en gång i min ungdom, och översättare är det berömda bananskalet, du vet. Nu var det så länge sedan jag jobbade inom vården att jag knappt kan någonting längre, jag jobbade inom läkemedelsindustrin i många år innan vi flyttade utomlands.

Kram!

Västmanländskan: Tack!

ab: Tack, det är redan bättre!