tisdag 30 augusti 2011

VM i bågskytte

Emil skjuter pilbåge. De ser lite annorlunda ut mot den som Robin Hood hade.

I dag tog sonen planet ner till Österrike för att tävla VM i bågskytte som börjar i morgon. SÅ TRIST att tv inte visar minsta gnutta av ovanliga sporter! Nä, det är bara fotboll hela tiden, möjligen med avbrott för att rapportera att Zlattan har skrubbsår på knäet eller att han åt köttbullar till middag. Inte kan de fatta att vi är massor av människor som vill se någonting annat! Speciellt vi med söner som tävlar i bågskytte den här veckan!

Jag önskar sonen LYCKA TILL!

---

Förresten kan jag berätta att barnbarnens kompisar tycker att de har en COOL farmor eftersom jag har Mac-dator, iPad och en blogg. Snart blir jag SUPERCOOL när jag har köpt mig en iPhone också!



Och jag tycker fortfarande att Sverigedemokraterna är rasister.




söndag 28 augusti 2011

Reunion

Ett inlägg som Moa och Mathilda har skrivit:


Här är bilder på Moa och Mathilda.

Här ser Mathilda en liten traktor. Haha.


Moa borstar mitt hår. Ajj.


Det är kul att plåga Mathilda. Mohaha.


Här kom stina med i bilden. Sötis lilla Stina.

Efter två dagar tillsammans ska nu Mathilda åka hem till Stockholm.
Jag kommer att sakna Moa och Farmor men om man aldrig åker så kommer man aldrig tillbaka.

torsdag 25 augusti 2011

Lite diverse

Den här pelargonen fotograferade jag med mitt makroobjektiv. Det är minsann inte lätt, den här bilden är bara halvbra men kunde ha blivit helbra. Jag måste nog träna på att använda makrot.

När man tar ledigt under eftermiddagen får man jobba på kvällen i stället. Maken tog också ledigt och hyrde en släpkärra så att vi kunde samla ihop alla kvistar och grenar och löv och köra det till tippen. Vi hade en del gamla garderober och ytterligare en heltäckningsmatta att göra oss av med också, så det var skönt att få det gjort. Tippen stänger nämligen klockan 16 på vardagar, och på lördagar bommar de igen redan klockan 12. Söndagar? Helstängt. Så när ska vanligt folk hinna med att åka till tippen?

När vi kom hem igen låg jag på knä på gräsmattan och försökte rensa bort så många pyttiga taggkvistar som möjligt så att barn och katter inte ska få dem i fossingarna. Dessvärre är det säkert rätt mycket kvar, om än mindre än tidigare.

---

I dag var det en meteorolog på tv som sa att i dag var sista sommardagen. Hur sköter han sitt jobb egentligen? Sommaren ska väl vara hela augusti ut?

---

I morgon kommer sonen och han har med sig båda barnen. Jättekul tycker både jag och min söta granne Moa, Mathildas bästa kompis. Så de ska göra Älmhult osäkert under Älmhultsdagarna. Sonen ska sätta upp en värmeväxlare/luftvärmepump eller vad det heter.

---

Jag måste ju skryta lite om sonen också. Han är uttagen till landslaget i 3D bågskytte, så på tisdag åker han till Österrike för att vara med i VM som går i Donnersbach på onsdag. Sedan bär det av till Ungern för att vara med i EM som är den 12 september. Ni får hjälpa mig att hålla tummarna för honom!

---

Nu är det dags att rasa i säng, jag återkommer i morgon och svarar på era fina kommentarer.



Men hur mycket klockan än är, anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



onsdag 24 augusti 2011

Smultronblomma

Det är försommar i min trädgård, det är i alla fall vad en smultronplanta tror:

Smultronblomma.

Fast i övrigt skulle man kunna tro att det redan är höst. Jag tycker att det är lite tidigt, min termostat är inställd på att hösten kommer sisådär i början av december, som tidigast.

Jag har faktiskt inte så mycket att skriva om i dag, det känns rätt tomt i lilla huvudknoppen efter att ha jobbat mest hela dagen. Lite pyssel med blommorna, annars har det varit rätt händelselöst. Vilket är rätt skönt ibland.



Fast jag tycker fortfarande att Sverigedemokraterna är rasister.



tisdag 23 augusti 2011

Min häck är helt väck!

I eftermiddags satt jag här vid datorn och höll på att somna samtidigt som jag skrev. Och eftersom det inte är panik med det jobb jag håller på med just nu, passade jag på att gå ut i det fina vädret i stället. Det resulterade i att taggbusken nu är nedsågad och färdig. Bara skräpet som ska köras till tippen.

Häpp! Tänk att den har varit så yvig att den tog upp hela den markyta som nu är bar jord. Den har varit lika yvig ut mot gatan, så grannarna har nästan inte kunnat backa ut bilen. Närå, det var överdrift, men en komisk tanke. Det här blir ett bra ställe att gräva ner en massa vårlökar.

Min fina granne Moa sa hemma vid matbordet: "Har ni sett Mariannes häck? Den är helt väck!" Därav rubriken.

Stina njuter som en toka när jag är ute och fixar i trädgården. Ibland är hon så till sig att hon ska stryka sig mot mina ben för varje steg jag tar. Det ser lite lustigt ut, jag får gå bredbent - jag tar ett steg och Stina stryker sig mot det benet, jag tar ett steg till och Stina kryssar över för att stryka sig mot det benet, och så håller vi på så ett helt varv runt trädgården.

Stina sitter och kurrar.

Stina stryker sig mot mina ben. Ser ni så fula träskor jag har. När de är slut ska jag skaffa vanliga svarta.

Ja, annars har det väl inte hänt så mycket i de här krokarna av världen. Men jag oroar mig lite för Annika som är mitt i jordbävningen i Washington DC. Hoppas allt är bra med henne och hela hennes familj!



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



måndag 22 augusti 2011

Det var en gång en taggbuske

I dag lyckades jag (nästan) ta både ett före- och ett efterfoto av slakten på pyracantan, dvs den gigantiska taggbusken som står - stod - framför vårt hus.

Före. Men bara nästan, för jag hade redan börjat lite på baksidan, så man ser lite igenom den på vänstersidan. Högersidan är dock lika kompakt som den har varit hela tiden.

Efter. Men jag är inte helt klar med den, för nästa steg är att såga av stammarna till lagom höjd. Vi kan inte ha taggbuskar som är för stora för mig att sköta, så den får inte vara högre än i höjd med mina armhålor, och det är absolut max.

Nu ser det nästan ut som om det står en rad bonsaiträd utanför huset.

Inuti busken var det ett virrvarr av taggiga och döda grenar. Fy sjutton. Trots heltäckande och skyddande kläder är jag helt sönderriven. En tagg satte sig rätt hårt i huvudet på mig, men till slut fick jag bort den. ONT gjorde det! Blä för taggbuskar!

Det här är däremot INTE en buske. Det är skräpet efter taggbusken! Tur att det är gratis att dumpa sånt här på tippen. Vi ska se om vi kan låna en släpkärra i morgon och försöka bli av med eländet.

Det enda jag hittade under busken var en liten figur i plast som ska sitta på en liten motorcykel och två liljor som har fört en tynande tillvaro under alla taggar. Men lever gör de!

Stina är inte helt lycklig över att jag har decimerat buskarna här i trädgården, för hon hade ju dem som sina grottor. Tjorvan bryr sig inte lika mycket, för hon är inte ute så mycket. Hon gillar livet på min säng bäst.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



söndag 21 augusti 2011

Olgakatt, se så den har växt!

Fina pelargonen som jag har på balkongen. Om någon tycker att det är en ful svart vägg i bakgrunden så ska ni veta att jag håller med. Den ska målas en vacker dag.

Måste ju också visa hur min fina pelargon har växt, som jag fick som skott av Olgakatt. Den är helt fantastisk, den liksom svämmar över sina bräddar, eller hur man ska beskriva den. Jag tror inte jag har sett många så här stora pelargoner, mer än i tropiska klimat, men jag har lyckats få den att trivas så att den inte vet hur mycket den ska hinna växa innan hösten kommer.

I går åkte vi ner till Osby för att beställa golv. Vi hade helt bestämt oss för ett golv som vi har tittat på ett antal gånger under våren. Så det var en väldigt enkel affär, bara att åka ner och säga att det golvet vill vi ha. Tjå ru! SJÄLVKLART hade de slutat sälja just det golvet! Suck. På tisdag ska vi få ett golvprov uppskickat till oss, och jag är ganska säker på att vi tar det. Vi lyckades i alla fall beställa tapeter till sovrummet, de blir ungefär lindblomsgröna. Den släta vita tapeten till vardagsrummet? Hahahahahahahahahaha! Nä, vi har inte bestämt oss. Vi ska få ett tapetprov på tisdag tillsammans med golvprovet. Vi kan ju alltid hoppas att vi båda två gillar den vita tapeten ...

Eftermiddagen i dag har jag ägnat åt att klippa ner paradisbuskarna på framsidan, och så har jag börjat på äckliga taggbusken. Om vi alls ska ha den kvar får den inte vara högre än att jag når att sköta den. Men helst vill jag nog byta ut den till någonting vackert utan taggar och gärna med någon frukt eller liknande så att man har nytta av den.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.


fredag 19 augusti 2011

Petra, se så den har växt!

I början av sommaren kom Petra på bloggbesök, och då fick jag och Olgakatt var sitt skott från en spansk ört. Vi är fortfarande lite osäkra på vad det är, men det spanska namnet överensstämmer med Sandelträ, och det doftar ljuvligt runt om den när man bara råkar snudda vid den.

Det skott jag fick och det Olgakatt fick har växt lite olika. Hennes har växt så att den har stammat till sig ordentligt och har fått en lite träig och bredare stam. Mitt skott har växt på höjden och har näst intill lika spenslig stam som när den var ny. Nu vet jag inte med hennes, men min har börjat blomma! Pyttesmå lila blommor i en pytteliten boll längst upp på topparna. På översta bilden syns bara någon enstaka boll om man tittar ordentligt.

Den verkar trivas i köksfönstret.

Men om man plockar fram makroobjektivet kan man få syn på blommorna och se hur de verkligen ser ut.

De pyttesmå blommorna är väldigt fina.

I morgon ska vi åka och beställa golv och tapeter till vardagsrummet, sovrummet och det andra lilla rummet på bottenvåningen som vi ännu inte riktigt har bestämt vad det ska bli för sorts rum. Klädkammare eller bibliotek? Håll tummarna för att vi lyckas enas om vilken vit tapet vi ska ha till vardagsrummet! Golvet har vi redan bestämt vilket det blir, det blir ekplank, enstavigt (tror jag det heter).

Visste ni förresten att man kan få Ikea-katalogen som app på sin iPad? Fast vårt nät är så dåligt så jag vet inte om jag lyckas ladda den. Den har stått och snurrat ett tag nu.

I dag firar jag också att jag inte har rökt på FEM hela veckor.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



torsdag 18 augusti 2011

Spridda tankar

Gul som solen.

  • Nu är jag inte gräsänka längre, Maken kom hem från Riga i dag och jag hämtade honom från tåget. Vilken skillnad, nu kan jag hämta honom alldeles själv och det tar bara tio minuter i stället för en och en halv timme till en stökig flygplats.
  • Jag tycker fortfarande att det är lite häftigt att stå och titta på regn. Det är fascinerande att se hur mycket vatten som vräker ner från himlen. Inte stod jag och tittade på regnet innan vi bodde i Egypten, inte. Men nu är jag som trollbunden och kollar regnmätaren varje morgon och kväll när det regnar. I går kväll kom tio millimeter på bara några timmar.
  • Vi har en liten tomatplanta vid en södervägg - något växthus har vi inte hunnit bygga än - och den trivs så bra att vi kommer att kunna skörda 29 tomater. En är redan riktigt stor. Frågan är bara om jag ska låta den stora hänga eller om jag ska ta in den och försöka få den röd i fönsterbrädan? Lite ont om sol just nu ...
  • Det är så härligt här på vår gata, när folk kommer hem från jobbet kommer alla ut och så står vi här hela gänget och småpratar en stund medan barnen leker. Nå, halva gänget, för alla kommer ju inte. Det blir som lite drinkmingel före middagen, fast utan drink.
  • I natt sov Tjorvan PÅ mig. Hon skulle ligga nästan om halsen på mig. Och om jag vände mig på sidan lade hon sig på min arm och hand. Normalt brukar hon ligga på ett av mina ben eller fötter, och det går bra för det har jag vant mig vid. Vi får se, jag kanske får vänja mig vid att ha en katt runt halsen framöver. Och det får mig att tänka på psykläraren vi hade på sjuksköterskeskolan. Mitt i en föreläsning om biverkningar och allergier mot läkemedel, avbröt han sig och utbrast: "Har ni sett den där bilden på Caroline?" "Ehh ...?" sa vi och såg förundrat på varandra. Läraren syftade på någon bild där Caroline av Monaco sitter eller står med en katt som ligger runt halsen på henne.


För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



onsdag 17 augusti 2011

Nu är det jul igen ...

I dag har jag beställt jultidningar!!! I mitt tycke är det alldeles för tidigt att ens tänka på jul när det fortfarande är sommar, men vad gör man när det kommer en liten kille och vill ta upp beställningar? Jag beställde Pettson, julkort, Kronblom och en trädgårdsbok.

Jisses vad det åskar nu! Det kanske är bäst att det här inlägget blir kort och att jag stänger av datorn.

Orangeriet vid Möckelnsnäs.

De här blommorna heter någonting med blod. Blodstoppar eller liknande.

Svensk sommaridyll. Tänk vad roligt barnen måste ha att simma mellan de olika små öarna.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



tisdag 16 augusti 2011

Blommor

Röd rudbeckia med fjäril.

Nu har min kompis C åkt hem till Stockholm igen. Trist men sant. Å andra sidan ses vi igen i slutet av nästa vecka när jag ska upp till Stockholm och jobba lite, även om det bara blir en blixtvisit.

I dag åkte vi till Möckelnsnäs herrgård och åt en liten avskedslunch, men innan dess tog vi oss en tur i orangeriet och dess trädgård. Där finns mängder av vackra och underliga växter, bland annat rudbeckian här ovan. Jag inser att jag nästa år måste åka dit minst en gång varannan vecka och följa växtåret, bland annat för att se vad som blommar vilka säsonger, så att jag i slutänden får en ständigt blommande trädgård. Det blir också ett perfekt ställe att öva sig med makroobjektivet!

I helgen som gick hyrde Maken en maskin av något slag och fick bort allt skumgummiäckel som satt fast efter heltäckningsmattorna. Återstår lite runt kanterna i ett rum, vilket blir min uppgift att ta bort med en spackelspade. Men det är inte så mycket, så det ska nog gå bra. Mer och mer av underarbetet börjar bli klart, så att vi snart kan börja bygga upp och få färdigt i några rum. Det ska bli SKÖNT.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



fredag 12 augusti 2011

Trevlig helg

Någon som vet vad det här är för blomma? Den doftar såååå gott, nästan som jasmin.

Nu är min kompis här! Hon hade hittat en bra slaktare i Värnamo (där hon hade hälsat på släkt) och hade med sig massor av goda lammkotletter som vi har smaskat i oss. Nu dricker vi ett glas vin och pratar "lite".

Och jag röker inte - trots att hon gör det. Jag känner mig väldigt duktig.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



torsdag 11 augusti 2011

Stolt och glad

Jag är lite stolt över mig själv i dag, för jag tycker själv att jag lyckades klippa häcken så att den blev hyfsad. Nå ja, inte hela, jag är långt ifrån klar. Men en dryg tredjedel på ena sidan av huset, inklusive ogräsrensning, är inte illa det heller när man aldrig har gjort det förut.

Så här såg häcken ut innan jag klippte den - eller rättare sagt, så här ser häcken ut där den fortfarande är oklippt:

Spretig häck som ska klippas.

Och så här ser häcken ut där jag har klippt och rensat:

Klippt och rensad häck.

Nu hoppas jag att lungörten (som jag så klart har fått från Olgakatt) ska sprida ut sig. Den har rotat sig bra i alla fall och börjat växa ordentligt, men nu ska den också sprida sig, som sagt. Häcken har satt en hel del rotskott, vilket är bra, för dem kan jag plantera om dit där häcken är lite tunn. Det får bli i vår, tror jag. Bäst jag frågar Olgakatt när hon kommer hem från Norge.

En annan sak jag är stolt över är att jag i dag faktiskt inte har rökt på fyra hela veckor. I oktober får jag köpa en iPhone som belöning, för då har jag sparat ihop till en.

Och så är jag jätteglad, för i morgon kommer min kompis C och hälsar på. Hon har hälsat på oss minst en gång om året varenda år när vi har bott utomlands. Och det är ju en bra tradition, så det är bara roligt om den kan fortsätta här i Småland. Vid halv fem ska jag hämta henne i Strömsnäsbruk dit hon får skjuts.

Ska också tillägga att jag nu ÄNTLIGEN har svarat på alla kommentarer sedan tidigare. Jag hoppas att jag inte har missat någon i alla fall, och OM jag har det är det INTE med flit utan ren otur.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



onsdag 10 augusti 2011

Lite allmänt pladder nu igen

Se så vacker min pelargon är som jag har fått av Olgakatt! När jag fick den var den en liten stickling som yrvaket tittade upp ur jorden. Nu är det en frodig madam.

Fy vilket väder det har varit i dag! Jag hade tänkt klippa häckarna, men det blåste så mycket så jag gick in igen och tog mig an högen med stryktvätt i stället. Inte lika roligt, men lika skönt nu när det äntligen är gjort. Den där högen hade några veckor på nacken ... När jag strök blev jag underhållen av den gamla filmen Grease med John Travolta, så det var ju rätt skoj.

Och stackars Stina, så fort hon har gått ut har det börjat regna så att jag blev orolig och ropade in henne. Så hon har mest legat på balkongen i dag. Nåja, där sover man gott.

Stina sover gott på balkongen.

Om det är någon som tycker att jag mest bara visar Stina och nästan aldrig Tjorvan, så har den helt rätt. Saken är den att det är jättesvårt att fotografera Tjorvan. Hon är så mörk och ligger nästan aldrig still när man kommer smygande med kameran. Så det blir bara suddigt hela tiden. Eller för ljust. Eller för mörkt.

Det märks en enorm skillnad efter att vi anmälde oss till Nix-listan. Innan dess ringde kanske 2-3 säljare om dagen för att prångla ut olika pensionsförsäkringar, tidningar, fondkonton och jag vet inte allt vad. Nu när det ringer är det vänner och bekanta, möjligen någon enstaka felringare, men i stort sett är det välkomna och trevliga samtal. Nix-listan är superbra! Och gratis dessutom!

Nu har jag beställt vårlökar! Det blir mängder av små vita blommor såsom vita pärlhyacinter, vita krokusar och lite annat, och som färgprakt 60 stycken vildtulpaner i olika färger. Jag längtar redan till våren! Haha, fast det är inte så svårt att göra när man sitter och fryser som om det vore rena vintern. Rena höststormarna har det i alla fall varit i dag.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.




tisdag 9 augusti 2011

Lite av varje

Försommarens penséer har fått flytta till penséhimlen, nu är det hortensiornas tur att prunka.

Oj, vad jag har skrattat i dag! Jag har suttit här alldeles för mig själv och skrattat så jag nästan fick magknip. Jag har nämligen lyssnat på en av sommarpratarna, Jonas Jonasson, författaren till boken Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Här kan du också lyssna, i det utmärkta arkivet där man hittar alla sommarpratare. Perfekt för mig som har lite svårt att komma ihåg att sätta på radion i rätt ögonblick.

Dessutom såg jag ett helt underbart litet program på SVT om en man och hans hönsfåglar. Ett sånt där udda program som aldrig skulle sändas på "bästa sändningstid", men som jag tycker är så himla mycket bättre än bästa-sändningstids-programmen. Här kan du se mannen i Australien som samlar på sällsynta raser av hönsfåglar. Bästa scenen är när hundra kalkoner vänder sig om som en man och svarar när han ropar på dem!

I övrigt har jag mest puttrat runt och pysslat lite, tvättat lite, fryst in lite rabarber, förberett lite middag, pratat lite med grannarna och varit allmänt ledig. Men händelselöst är det inte. Just nu kom Tjorvan springande uppför trapporna och morrade. Hon sprang rätt ut på balkongen för att sätta sig och glo på grannens barn med kompisar - på tryggt avstånd. Nu ligger hon och vaktar i trappan så att ingen av de där konstiga figurerna ska komma hit och ta mig. Stina bryr sig inte så mycket om vad det är för väder, så hon kommer ofta hem alldeles dyblöt eftersom hon mycket väl kan promenera hem genom värsta störtskurarna. Henne får jag torka torr som om hon var en hund. Men det gillar hon.

Och nu är det äntligen klart att i november/december kommer de och börjar bygga nytt kök, badrum och tvättstuga. Okej, jag är fullt beredd på att de inte börjar förrän efter jul och att det inte är klart förrän framåt sommaren, men nu har vi i alla fall kommit så långt att vi har bestämt med en byggfirma. Ett steg framåt. Och innan de sätter igång ska vi ha rummen färdiga på bottenvåningen så att någonting känns lite färdigt.

Innan jag hann skriva klart och publicera det här inlägget kom Maken hem, så vi har ätit och jag kan tala om att det recept jag lagade i dag inte kommer att läggas ut här på bloggen. Jag tyckte inte att det var gott med torsk och rödvinssås. Maken klagade inte, men det gjorde jag. Tur att det var jag som hade lagat maten.


För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



måndag 8 augusti 2011

Lite körigt i dag

Hortensia.

Det blev en massa jobb i dag, plus en del hantverkare som har varit här och tittat. Jag återkommer i morgon (då har jag inget jobb) med både inlägg och svar på kommentarer.

Sov gott så länge!



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



söndag 7 augusti 2011

Hänt var det här

Oj vad det har hänt här i dag! Golvet i vardagsrummet och hallen slängdes ut, och sedan rök heltäckningsmattan som låg under den. Hallonsnåret på baksidan (som ändå knappt gav några hallon) har flyttat till hallonhimlen, och rönnsumaken som glömdes bort i bakluckan men överlevde har planterats.

Dessutom har svärföräldrarna och ena svärbrodern varit här på fika, på väg hem från Österlen. Det blev hallon-mango-smulpaj som blev helsmaskig. Så roligt att se dem, även om det var en väldigt kort stund. Men tänk, när vi bodde i Kairo var det ingen som kunde titta in på lite kaffe, som de kan nu!

Maken rev bort golvet och jag kånkade ut det till en fin liten hög framför garaget.

Här kommer golvbrädorna flygande.

Problemet är att de KLISTRADE FAST heltäckningsmattan, då 1978 när huset byggdes. Så nu sitter ett lager snafs kvar på betonggolvet. Är det någon som har något bra tips om hur man lättast får bort det där äcklet? Det hade säkert kunnat ligga kvar, rent tekniskt sett, men det luktar inte så gott om det, så det måste bort.

Den där rönnsumaken var ju lite pinsam. Jag vill absolut ha en rönnsumak, för jag tycker att de är jättefina, och de står så fint på vintern med sina stora röda blommor. Och när vi var och lämnade Mathilda hos mormor på östkusten, fick vi ett rotskott av en jättefin rönnsumak. Men när vi kom hem glömde vi totalt bort att den stod där i bakluckan! Där stod den stackaren i cirka två veckor innan Maken kom på att den fanns. Och det var ju så dags. Den var stendöd. Så vi ställde bara ut den för att "ta hand om senare". Där stod den. Tills vi i dag upptäckte att den plötsligt har fått nya blad! Så nu är den planterad ordentligt, hoppas den överlever även det.

Vem behöver gå på gym när man har trädgård och renoverar hus?



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



lördag 6 augusti 2011

Trädgårdsaction

Vilken tur att SMHI har fel så ofta! Det har inte regnat ett enda dugg i dag, tvärtom, solen har strålat allt den har kunnat. Så efter att ha åkt till tippen för att kasta alla grenar från körsbärsträdet, gav jag mig på paradisbuskarna och började beskära dem. För säkerhets skull började jag med dem på baksidan, det är ju trots allt första gången jag beskär buskar.

Det numera lilla körsbärsträdet. Förut gick grenarna långt upp på taket, en del låg till och med på taket. Det är så skönt, för nu får vi sol på framsidan lite längre om dagarna, när trädet inte skuggar. Måste få hit någon som tar granen också.

Paradisbuskarna på baksidan är beskurna. Jag har försökt göra som på bilden i trädgårdsboken. Och jag tycker att jag har lyckats rätt bra med att vara brutal, för det ska man ju vara sägs det.

Krusbärsbuskarna åkte med av bara farten. Och det behövdes, för under ytan var det ett enda stort virrvarr av döda grenar.

Den här hortensian hittade jag under en giftfläder. Giftflädern ligger numera på tippen, och hortensian ska jag klippa ner sedan när den har slutat blomma. Fantastiskt att den har kunnat blomma trots att den var näst intill helt dold av trädet. Inte konstigt att den är lite hängig.

Förresten har jag slutat röka. Jag har inte rökt på drygt tre veckor nu. Fast jag vet inte det där med att man skulle få så himla mycket bättre hy. För min del räknas inte ungdomsfinnar i hela fejan till bättre hy. Ja, ja, jag kan ju låtsas att jag är ung.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



fredag 5 augusti 2011

Man får passa på när det inte regnar

I den här stugan föddes Carl von Linné, den ligger i Råshult strax utanför Älmhult.

Nu har det där fantastiska sommarvädret tydligen tagit slut för den här gången. Det är väl typiskt. Nästan hela tiden när jag har jobbat hela dagarna ända tills jag har gått och lagt mig, har det varit solsken och fint. Nu, när jag kan vara ledig lite grann, vad händer? Jo då kommer molnen och regnet.

Vi lyckades i alla fall beskära det japanska körsbärsträdet i dag medan det var lite uppehåll. Så nästa år behövs ingen flyguppvisning för att jag ska få syn på blommorna (i år var det bara tack vare en sådan som jag spanade uppåt skyn och fick se de fantastiska blommorna), för nu är det ett ganska litet träd. En orsak till att det kändes lite bråttom att beskära trädet var att det redan hade börjat fälla gula löv, så det såg ut som höst på vår gräsmatta. Det vill man ju inte ha redan i början av augusti. Nu när det är färre löv på trädet blir det också färre löv att kratta.

I morgon funderar jag på att ge mig i kast med häckarna och sedan är det ett gäng buskar som behöver beskäras.

Men aj vilken träningsvärk och vad mycket rivsår man får av att jobba i trädgården!



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



torsdag 4 augusti 2011

Bloggträffar

Saltis och lilla E, samt hästen Sonja.

Oj, vilka fina och mysiga bloggträffar jag har varit på den här veckan!

I måndags träffade jag Saltis och lilla E hos Olgakatt. Efter smaskig lunch åkte vi till gården där Olgakatt har sin häst Malena och hälsade på henne och hennes kompisar. Där fick vi också träffa de sex mirakelkattungarna som Olgakatt har berättat om, här först och sedan här. Suck, man blir ju så kär när de där små ullnystanen tultar runt. Nå, ingen av oss fick med oss en ny kisse hem.

Tyvärr tog dagen slut alldeles för fort, men så är det när man har trevligt. Synd att det är så långt till NYC, men jag hoppas vi ses snart igen!

Ja, och Olgakatt hoppas jag få träffa riktigt snart igen.

Och i går, onsdag, kom Emma och lille Gustav - förlåt, STORE Gustav så klart - hem hit på kaffe och saft och hallonpaj. Och Emma som är härifrån Älmhult kände så klart till några av mina grannar. Vi satt i solen på framsidan och fikade och pratade, vi pratade så mycket att jag glömde ta några fotografier!!! Himlarns alltså, jag skulle ju ha dokumenterat Gustavs fina glugg i tänderna.

Tyvärr tog den stunden också slut alldeles för fort. Men Emma och Gustav kommer till Älmhult lite då och då, så jag hoppas vi ses snart igen!

För att ändå få ett foto av Emma och Gustav hade jag tänkt att jag skulle bege mig in till stan i dag för att ta ett foto vid bakluckeloppisen som Emma skulle vara med på. Tror ni inte att Tjorvan behagar vara borta hela dagen så att jag inte kan gå hemifrån? Hon brukar alltid hålla sig hemmavid och faktiskt inne största delen av dagarna. Men inte just i dag. Stina däremot, som jag vet klarar sig en stund även om dörren är stängd, hon var minsann hemma. Suck. Så det blev ingen bakluckeloppis för mig. Och inget foto.

Å andra sidan blev jag färdig med ogräsrensningen mellan plattorna på gången. Och så började jag beskära det japanska körsbärsträdet. I morgon får jag nog klä på mig lite bättre och klättra upp en bit i trädet för att det ska bli någonting ordentligt. Jag vill nämligen beskära det trädet nu, omgående, för det har börjat fälla sina blad redan. Så gräsmattan har sett ut som rena hösten, full med gula blad, och så vill jag inte ha det i början av augusti. Blir jag av med lite grenar blir jag också av med lite gula blad, tänkte jag.

Lite svårt att sluta när man väl sätter igång i trädgården.



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.



onsdag 3 augusti 2011

Jag har återvänt från de icke bloggandes skara

Jag får massor av tomater från en enda planta. I dag räknade jag till 25 stycken.

Fast jag var lite tidsoptimist, så jag är inte tillbaka bland bloggarna helt och fullt riktigt än, jag måste avsluta en liten sak först. Men jag kan i alla fall skriva lite nu, även om jag inte hinner läsa så mycket. I morgon bör jag vara klar med den saken, så då hinner jag blogga mer.

Och när jag är klar med projektet hoppas jag att vädret håller i sig, för då vill jag ut i trädgården och röja. Nu är det dags att klippa ner träd och buskar, och hög tid att rensa ogräs från stenplattorna. Som alla trogna läsare vet, hittar vi ju en massa olika saker här i trädgården lite titt som tätt. Det senaste var en hortensiabuske som knappt syntes under en giftfläder. Flädern är nu puts väck, så nästa år får vi nog en fin hortensia. Fast den ska också klippas ner när den har slutat blomma.

Inomhus har det börjat hända lite också, men det går inte så fort. Taket i vardagsrummet är i alla fall målat, och när tapettjejen i byggbutiken är tillbaka på måndag ska vi beställa tapeter. Bilder kommer och bättre rapporter kommer.

I morgon ska jag också berätta om mina bloggträffar, för då kanske jag har foton från alla. Glömde ta i dag, vi pratade väl för mycket.

Nå, go vänner, vi ses mer i morgon!



För övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister.


tisdag 2 augusti 2011

Erik Hellsborn (SD) får sitta kvar i Migrationsdomstolen - jag protesterar!

Chefen för Förvaltningsrätten i Göteborg, Margareta Åberg, motiverar på följande sätt att en Sverigedemokrat ska sitta med dömande funktion i Migrationsdomstolen:

"– Det viktiga i uppdraget är att man som nämndeman inte uppträder eller uttalar sig så att allmänheten uppfattar att man har förutfattade meningar som slår igenom i dömandet."

Jag har därför skrivit till Förvaltningsrätten i Göteborg:


Då jag anser att nämndeman Erik Hellsborn (SD), på grund av grundmurat fientliga åsikter om människor från andra länder än Sverige, är direkt olämplig för sitt uppdrag i Migrationsdomstolen, kräver jag att han ersätts av någon som har en neutral inställning till invandrare och därmed är lämpligare som nämndeman i sagda domstol. Erik Hellsborn har både uppträtt och uttalat sig på ett sådant sätt att jag som tillhör allmänheten uppfattar att han har så grovt förutfattade meningar att han är partisk vid dömandet i Migrationsdomstolen.

Emotser svar och åtgärdande.

Med bästa hälsningar
Marianne (efternamn)

Deras mejladress är:
forvaltningsrattenigoteborg@dom.se

Skriv ni också!

Artikeln kan läsas i Aftonbladet och Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter, och säkert i fler tidningar.

PS. Det är inte formuleringen som är det viktiga i sådana här fall, det är INNEBÖRDEN.


För övrigt återkommer jag till bloggen i morgon eftermiddag/kväll.